11 vuoden takaisen F1-voittopullon legenda paljastui – Alfa Romeo syöttää tulokkailleen palturia: "Se on valetta"

Nykyään Alfa Romeo -nimellä toimiva entinen Sauber-talli nappasi toistaiseksi ainoan F1-voittonsa vuonna 2008 BMW-Sauberina, kun Robert Kubica kaasutteli ruutulipulle ykkösenä Kanadan GP:ssä. Alfa Romeo on viimein paljastanut kyseisen vuoden voittosamppanjan tarinan, josta on paisuteltu vuosien varrella perätöntä legendaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Tiimin tehtaalla ovat esillä kaikki 27 samppanjapulloa, jotka se on saavuttanut F1-palkintosijoistaan. Kubican 2008-voittopullo on kuitenkin uniikki, koska se on ainoa, jossa on yhä korkki päällä.

Vuosien varrella on heitetty legendaa, jonka mukaan pullo olisi avaamaton, koska Kubica oli unohtanut voitonhuumassaan avata samppanjan. 

– Se on tarina, jota tiimin tulokkaille kerrotaan heidän ensimmäisenä päivänään tehtaalla. Se on valetta, Alfa Romeo paljasti tämän vuoden Kanadan GP:n alla Motorsport.comin mukaan.

Todellisuudessa Kubica oli suihkuttanut samppanjaa normaaliin tapaan, mutta BMW ja Sauber taistelivat molemmat pullon omistajuudesta ja alkuperäinen pullo päätyi BMW:n kokoelmiin.

– Me anoimme ja anoimme, mutta niin vain saksalainen jätti voitti taistelun pullosta. Alkuperäistä ylpeästi esitellään heidän Münchenin museossaan, Alfa Romeo kertoi.

Sveitsiläinen Sauber sen sijaan pyysi F1-sarjaa tuottamaan pullosta kopion, jotta se voisi esitellä sitä omassa tehtaassaan. Näin pullossa on korkki päällä ja se on avaamaton.

Kubica ajaa tällä kaudella Williamsilla. Alfa Romeon rattia kääntävät Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Lue myös:

    Uusimmat