Mainos

Tätä mieltä tulevat kansanedustajat ovat työntekijöiden oikeuksista

Eduskuntaan äänestetyistä kansanedustajista RKP:n kansanedustajat olisivat kaikkein selkeimmin valmiita heikentämään työntekijöiden asemaa.

Valittujen kansanedustajien kannat perustuvat heidän MTV:n vaalikoneeseen antamiin tietoihin.

Vaalikoneesta löytyy 199 ehdokkaan vastaukset. Ainoastaan Ahvenanmaalta valitun Mats Löfströmin tietoja vaalikoneesta ei löytynyt.

Tulevat kansanedustajat vastasivat vaalikoneen väitteisiin asteikolla nollasta sataan. Nolla tarkoittaa sitä, että edustaja on väitteen kanssa täysin eri mieltä, kun taas sata tarkoittaa sitä, että hän on väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Jos edustaja vastasi tasan 50, hän ei ole asiasta mitään mieltä.

Jutun graafeissa vastaukset 0-49 tarkoittavat, että edustaja on eri mieltä väitteen kanssa ja vastaukset 51-100 tarkoittavat, että edustaja on samaa mieltä väitteen kanssa.

Voit tarkastella ehdokkaiden ja puolueiden kantoja tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.

Hanakimmin työntekijöiden oikeuksia ovat puolustamassa vasemmistoliitto sekä SDP.

Vasemmistoliiton ja sosiaalidemokraattien lisäksi myös yli puolet vihreiden valituista kansanedustajista ei olisi valmis luopumaan ammattiliittojen tekemistä sitovista työehtosopimuksista.

Perussuomalaisten rivit jakaantuvat melko tasan sekä puolesta että vastaan.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajista selvästi yli puolet olisivat valmiita paikalliseen sopimiseen, RKP:n ehdokkaista kaikki.

Palkkojen laskemisessa kansanedustajat ovat maltillisempia. Kaikista ehdokkaista ainoastaan 17 prosenttia olisi valmis palkka-aleen.

RKP:n ehdokkaista kaikki olisivat jossain määrin valmiita sallimaan nykyistä matalamman palkkatason. Kokoomuksesta enää puolet edustajista olisi valmis palkka-aleen.

Nollasopimusten tulevaisuus jakaa kansanedustajia selkeästi.

Vasemmistoliiton, sosiaalidemokraattien, vihreiden sekä edustajista suurin osa haluaisi tiukentaa työnantajien mahdollisuutta käyttää nollasopimuksella työskenteleviä työntekijöitä. 

Perussuomalaisten, kristillisten ja keskustalaisten leiri jakaantuu keskiviivan molemmille puolille.

Kokoomuksen ja RKP:n ehdokkaat ovat selvästi nollasopimusten kannalla.

Tutustu puolueiden ja edustajien kantoihin tarkemmin MTV:n vaalipalvelussa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.