Mainos

Tätä mieltä lukijat ovat EM-kisamaskotista - Ai se ei olekaan purkka?

Juuri loppuun saatetuissa EM-kisoissa kisamaskotin virkaa hoiti maskotti nimeltä Appy. Monen mielestä sokerinpalan tai pastillirasian näköinen Appy ilmensi virallisen selityksen mukaan kisojen teknologia- ja designteemaa.

MTV3 Uutisten facebook-fanien mieleen kulmikas maskotti ei ollut. Tai ainakaan teknologia- ja desingteema ei lukijoille avautunut. Monelle kisamaskotti toi mieleen nimittäin pesukoneen tai kylmälaukun.

– En järin maskotiksi tunnistaisi jonkun pesuko/kylmäkaappi mainoksen extrana! Maskotille tönöisy ok, mut ei ihmiselle joka sitä kantaa. Diskaus kilpailusta sen vuoksi paikallaan, toteaa eräs lukijoista.

Maskotille kävi kehnosti EM-kisojen aikana, kun Helsingin EM-kisojen miesten 3000 metrin estefinaalin voittaja, Ranskan Mahiedine Mekhissi-Benabbad tönäisi kaksin käsin kisojen maskottia Appyä. Maskotin sisällä ollut 14–15-vuotias tyttö selvisi säikähdyksellä. Helsingin EM-kisojen järjestelytoimikunta on vaatinut, että Ranskan yleisurheiluliitto käsittelee perusteellisesti urheilijansa törttöilyn.

Osalle lukijoista maskotti toi mieleen myös puhelimen. Veikkauksia oli Nokian Lumia -puhelimesta jaloilla, Ipodiin ja Iphoneen. Kulmikas valkoinen muoto toi mieleen lisäksi purukumin parille lukijalle.

Ai eikö se olekaan xylitol-purkka :D

Joo xylitopurkaksi mä sitä luulin..

Appy-maskotti jakoi myös kisojen voittajille perinteikkään kukkakimpun sijasta minimaskotin. Tämä sai lukijoilta niin kehuja kuin oudoksumista.

On vaatinut suunnittelijalta valtavaa mielikuvitusta keksimällä tuon näköinen maskotti.Kisoissa paikalla olleena kärsimme vähän,kun se jaettiin voittajille,niin olihan se onnettoman näköistä.Kyllä kukat olisivat olleet juhlavammat,vaikka rinnalle sitten maskotti.epä- onnistunut vaikka kuinka nykyaikaa!!!!

Hieno homma. Kiitokset kaikille Appy:ille. Olitte piristävä ruiske normi kukkakimppujen sijaan. Vinkiksi seuraaviin kisoihin. Pistäkää sinne vaikka Helenius Appyksi, kun tämä fransmanni juoksee, niin katotaan kuinka käy! Tohtiiko edes tulla maalin asti. : ), eräs lukijoista pohti, ja ehdotti nyrkkeilijä Robert Heleniusta maskotin tilalle, ettei Mekhissi-Benabbad enää töni maskotteja.

Appy oli suunniteltu yksinomaan EM-Helsinkiin 2012. Kisamaskotin roolin ohella Appy oli nimittäin mobiilisovellus, joka huolehti EM-kilpailujen ajantasaisten tulosten välittämisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.