Mainos

Tastulanjärvi saa uuden vesipeitteen

Kaustisen Tastulanjärven täyttäminen vedellä aloitetaan pyhien jälkeen. Tämän kokoluokan kuivausprojekti lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tastulanjärven kunnostustoimet Kaustisella ovat edenneet niin pitkälle, että pato suljetaan pääsiäispyhien jälkeen ja järven täyttäminen vedellä voi alkaa. Täyttäminen aloitetaan pumppaamalla vettä lähellä olevasta joesta. Myös sulamisvedet otetaan talteen.

Järvi tyhjennettiin viime syksynä, ja se on ollut kuivillaan talven yli. Talven aikana järven pohjaa on tampattu traktoreilla useita kertoja, jolloin pohjaliete on saatu jäätymään mahdollisimman perusteellisesti. Jäätyessään pohjaliete painuu kasaan ja näin järven vesitilavuus kasvaa ja samalla pohja tiivistyy.

Kalakanta uusitaan täysin. Särki ja lahna poistettiin kuivattamisen yhteydessä ja uudet lajit istutetaan tilalle. Talven aikana rantoja on ruopattu ja pohjamutaa on poistettu järvestä.

Tastulanjärven pinta-ala on noin 36 hehtaaria. Tämänkokoisen järven kunnostus yhden vuoden kuivatusprojektina lienee ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Hankkeen toteuttajat ovat kyläyhdistys ViTamiini ry, Länsi-Suomen ympäristökeskus sekä Kaustisen kunta ja kalastuskunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.