Mainos

Tästä viskikohussa on kyse - nyt puhuu avin päällikkö

MTV Uutislivessä vieraillut Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen avaa taustoja viikonloppuna velloneen viskikohun ympäriltä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto oli myöntänyt viime perjantaina tilapäisen anniskeluluvan Olutexpo nimiselle tapahtumalle. Tapahtuman alkuperäinen nimi oli ollut Viski- ja olutexpo.

– Me tulkitsimme alkuperäistä nimeä niin, että siinä on alkoholilain vastaista markkinointia viski-sanan kohdalla, koska viski on väkevä alkoholijuoma, Lehikoinen sanoo.

Luvanhakijaa oli pyydetty poistamaan tapahtuman nimestä viski-sana.

– Luvanhakija teki näin ja meidän käsityksemme mukaan asia meni hyvässä yhteishengessä, Lehikoinen jatkaa.

Vähän ajan kuluttua aviin alkoi tulla ilmoituksia, että muutamissa blogeissa oli laitonta mainontaa.

– Eli blogeissa näkyi logoja, joissa lukee Viski- ja olutexpo. Pyysimme asiasta selvitystä, koska olimme juuri pyytäneet poistamaan tapahtuman nimestä viski-sanan. Luvanhakija vastasi, ettei hänellä ole mitään tekemistä asian kanssa. Missään vaiheessa ei ollut kyse siitä, etteikö viski-sanaa olisi saanut käyttää esimerkiksi blogitekstissä, Lehikoinen selventää.

– Siinä on se ero, että blogissa oli tapahtuman logo, joka mainostaa suoraan sitä tapahtuaa, Lehikoinen selventää.

MTV:n Uutislivessä vierailleen Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussan mukaan viskikohussa ei ole kyse alkoholipolitiikasta, vaan sananvapaudesta.

Ussan mielestä nykyiseen alkoholilainsäädäntöön tulisikin tehdä muutoksia.

– Uskoisin, että tämä lainsäädäntö, mihin tämäkin perustuu, on vanhentunut siltä osin, että se on tehty ennen aikaa, jolloin sosiaalinen media oli olemassa. Kyllä tätä pitäisi varmasti uudelleen arvioida siitä näkökulmasta, että toteutuuko sananvapaus sosiaalisen median aikana.

Lehikoisen mukaan viski-kohussa noudatettiin vain lakia.

– On totta, että lainsäädännössä ei ole otettu huomioon tätä asiaa ja vuoden vaihteessa tullaan ottamaan kantaa myös tähän. 

 

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.