Mainos

Tästä taideteoksesta maksettiin 6000 euroa – epäillään kielletyksi vaalitueksi

Vantaan kaupungin kiinteistöyhtiön ostamaa tilataideteosta epäillään kielletyksi vaalitueksi. Taidehankinta nousi esiin, kun kaupungin sisäinen tarkastus tutki yhtiön toimia.

Tarkastajat katsoivat, että ns. tuntemattoman taiteilijan työstä maksettu hinta oli ylimitoitettu ja sitä saattoi epäillä suurelta osin vaalitueksi. 

Taideteos on sijoitettu Pakkalassa sijaitsevan ympäristökeskus Leijan aulaan.  Tekijä on vantaalainen taiteilija, joka oli kokoomuksen ehdokkaana sekä kuntavaaleissa 2012 että eduskuntavaaleissa 2011. Kiinteistöyhtiö Kehäportin hallitus päätti vuonna 2013 ostaa teoksen 6000 eurolla.

Hallituksen entinen puheenjohtaja Kim Zilliacus (kok.) hämmästelee sisäisen tarkastuksen tulkintaa.

– Tiloissa oli aiemmin ollut näytteillä hänen teoksiaan. Niistä oli tykätty. Sen jälkeen taiteilija tarjosi töitä ostettavaksi. 

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen teki tammikuussa tutkintapyynnön kolmen kaupungin kiinteistöyhtiön tarkastuksessa ilmenneistä epäselvyyksistä. Taidehankinta on vain pieni osa kokonaisuudesta.

Vantaan selvitykset saivat alkunsa, kun MTV Uutiset kertoi reilu vuosi sitten epäselvyyksistä kaupungin sähkötyöhankinnoissa. Vantaa teetti ulkopuolisella tarkastajalla laajan selvityksen sekä kaupungin että sen yhtiöiden hankinnoista. Esiin tulleiden epäselvyyksien takia kaupunginjohtaja määräsi sisäisen tarkastuksen käymään kaikki yhtiöt läpi tarkemmin. 


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.