Mainos

Tästä syystä media vaikenee siepatun suomalaisparin tiedoista

Tiedotusvälineet varovat sieppaustilanteissa henkilötietojen kertomista, koska tarkat tiedot voivat vaikuttaa mahdollisiin neuvotteluihin ja joskus jopa vaarantaa siepattujen turvallisuuden.

Siksi myös suomalaiset viestimet ovat pidättäytyneet kertomasta Jemenissä siepattujen suomalaisten henkilöllisyyttä. Heidän taustoistaankin on kerrottu hyvin vähän, vaikka useilla medioilla on heistä runsaasti tietoa. Esimerkiksi STT noudattaa tätä linjausta niin pitkään kun sieppaus kestää tai tiedot tulevat julkisuuteen muuta kautta.

Viranomaisten mukaan kieli- tai kansalliset rajat eivät nykyään estä sieppaajia kaivamasta tietoja uhreistaan uutisista ja sosiaalisesta mediasta. Älypuhelimella pääsee nettiin missä tahansa, ja kieltä kuin kieltä pystyy lukemaan Google Translaten ja muiden käännöspalvelujen avulla.

Suomen ulkoministeriö vetosi heti sieppauksen alussa sekä suomalaiseen mediaan että siepattujen tuttaviin Jemenissä, jotta henkilötietoja ei julkaistaisi sen enempää uutisissa kuin esimerkiksi Twitterissäkään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.