Tästä syystä asioihin kannattaa suhtautua positiivisesti

Oletko koskaan miettinyt sitä, miksi elämänasenteeltaan kaikkein positiivisimmat ihmiset eivät vaikuta stressaavan juuri lainkaan?

Se ei ole pelkkä urbaani legenda, että positiiviset ihmiset kestävät vastoinkäymisiä negatiivisia ihmisiä paremmin. Tutkijat ovat nimittäin selvittäneet, miksi optimistiset ihmiset käsittelevät stressiä paremmin kuin pessimistit.

Concordian yliopiston tutkijoille selvisi, että optimistien stressihormonitasot ovat vastoinkäymisten hetkellä vakaammat kuin pessimistien stressihormonitasot. Tämä viittaa siihen, että optimistit ovat pessimistejä parempia käsittelemään stressiä – ja aivan luonnostaan.

– Silloin kun käydään tavallista stressiä voimakkaampia negatiivisia tuntemuksia, pessimistien reaktio on kemiallisella tasolla voimakkaampi. Pessimistien on myös optimisteja vaikeampi saada kortisolitasonsa laskemaan, tutkija ja tohtori Joelle Jobin kertoo.

– Optimistien elimistö ikään kuin suojelee heitä stressaavissa tilanteissa, Jobin tarkentaa.

Health Psychology -lehdessä julkaistua tutkimusta varten tutkittiin 135:n yli 60-vuotiaan kehon toimintaa kuuden vuoden ajan. Tiettyinä päivinä tutkimuksen aikana tutkimukseen osallistuneilta otettiin näytteitä, jotka paljastivat elimistön stressihormoniksikin kutsutun kortisolin pitoisuudet elimistössä. Sitä, pitivätkö tutkimukseen osallistuneet itseään erityisen positiivisina vai negatiivisina persoonina käytettiin myös hyödyksi tutkimuksessa.

Pidätkö sinä itseäsi optimistina vai pessimistinä? Kommentoi alle!

Voit myös testata itsesi:

AVA on myösFacebookissa, TwitterissäjaInstagramissa– tutustu!

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja