Mainos

Tästä musliminaisten uimapuvusta kohistaan

Isossa-Britanniassa kohistaan muotialan uutuudesta, musliminaisten peittävästä uimapuvusta eli burkinista. Musliminaiset katsovat usein rannalta lastensa ja miestensä uintia, mutta nyt heille myydään omaa uimapukua. Myös muiden uskontokuntien naiset ovat löytäneet asun auringon vahingollisten säteiden ja ihosyövän takia.

Idean äiti on libanonilais-australialainen Aheda Zanetti, joka kehitteli uimapuvun musliminaisille jo vuonna 2003. Hän suunnitteli burkinin, johon kuuluu uimapukukankaasta tehty jakku, housut ja lakki. Australiassa asusta tuli hitti, koska hengenpelastajat päättivät käyttää sitä paahteisilla rannoilla ja suojata itsensä pitkän työvuoronsa aikana auringon haitallisilta säteiltä.

Nyt burkini on siis rantautunut myös Isoon-Britanniaan. Asun luvataan estävän yli 50 prosenttia auringon haitallisesta säteilystä.

Osa ostajista on sanonut sen myös peittävän löysät osat vartalosta. Hame ja housut ovat tosiaan armeliaita mm. vatsalle ja reisille.

Britannissa myytävän asun suunnittelija on saanut ainoat negatiiviset palautteet miehiltä.

- Miehet kysyvät, miksi minä kannustan peittämään Luojan lahjat, Modestly Activen suunnittelija ja osakasa Kausar Sacraine kertoo ja jatkaa:

- Niin, jokainenhan mieshän rakastaa lihaa, mutta tämä antaa kaikille naisille mahdollisuuden nousta ylös rantatuolista ja mennä veteen.

Uimahalleissa burkini tuottaa kuitenkin ongelmia, sillä halleissa uinti esimerkiksi bermuda-shortseissa on kielletty.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.