Mainos

Tästä huhutaan - Mitä iPad 3 pitää sisällään?

Teknologiatuotteiden julkaisua edeltävä huhumylly on oma taiteenlajinsa. Eri sivustot ja bloggaajat kertovat enemmän tai vähemmän varmoina tietoina kirjavia ominaisuuksia tulevista tuotteista. Applen tulevien julkistusten spekulointi on ollut totutusti erittäin ahkeraa ja näin on myös seuraavan sukupolven iPad -tabletkoneen kanssa.

Uuden iPad 3:n julkaisuajankohtaa on pohdittu paljon. Huhujen mukaan julkistus tapahtuisi syyskuussa. Tämä olisi melko nopea hyppäys täysin uuteen laitteeseen, sillä iPad 2 julkistettiin vasta viime keväänä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan julkistus tapahtuisikin vasta ensi keväänä.

3D-ominaisuuksia ja huipputarkka näyttö?

Viime kuussa mm. RCR Wireless -verkkosivulla kerrottiin huhusta, jonka mukaan iPad 3 sisältää 3D-ominaisuuksia, kuten kolmiulotteisen näyttötekniikan. RCR:n haastatteleman lähteen mukaan Hollywoodin suuret filmistudiot suunnittelevat runsaasti 3D-materiaalin julkaisuja uutta iPadia varten.

Applelle osia valmistavasta taiwanilaisesta Foxconista on myös vuodettu huhuja tulevasta 3D-laitteesta. RCR sivustolla huomautetaan, että 3D-tabletti ei olisi mikään yllätys, sillä monet kilpailijatkin kehittelevät parhaillaan samanalaisia ratkaisuja. Sivustolla toivotaan, että kyseessä olisi 3D-ratkaisu, johon ei tarvittaisi erillisiä 3D-laseja.

iPad 3:n näytön uumoillaan olevan myös nykyistä iPad 2:n näyttöä huomattavasti tarkempi. Applen uudesta Newstand-ohjelmasta bongatut korkearesoluutioiset kuvat ovat vahvistaneet huhuja siitä, että uutuuslaitteessa olisi iPhone 4 -puhelimesta tuttu huipputarkka Retina-näyttö.

Techunwrapped -sivustolla epäillään, että uutuuslaitteen näytön tarkkuus saattaisi olla hulppeat 1,536 x 2,048 pikseliä. Brittiläinen Metro-sivusto kertoo puolestaan huhuista, joiden mukaan näytön tarkkuus olisi jopa 2560 x 1920. Nykyisen iPad 2:n näytön tarkkuus on 1024 x 768, joten kummassakin tapauksessa kyseessä olisi merkittävä parannus.

Eräiden huhujen mukaan Apple olisi neuvotellut teknologiajätti Samsungin johtajien kanssa AMOLED-näyttöjen valmistuksesta.

Suuri määrä muita huhuja

Techradar.com on kerännyt kattavan listan tulevan iPadin muista huhutuista ominaisuuksista:

Uusi prosessori:

iPad 3 saattaa sisältää Applen uuden A6-prosessorin. Uusi iPhone 5 saattaa puolestaan sisältää A5-prosessorin. Jos iPadin julkistus tapahtuukin vasta ensi vuonna saattaa laitteessa olla jopa neliydinprosessori.

Mukana NFC-siru:

Apple on ollut erittäin kiinnostunut lyhyen kantaman langattomasta NFC-tekniikasta (Near Field Communications). Erään huhun mukaan uudessa iPhone 5:ssä olisi mukana NFC-siru muiden koneiden kanssa kommunikointia varten. Techradar.com -sivuilla pohditaan, että mikäli tämä huhu osoittautuu todeksi, niin silloin tulevassa iPadissakin on luultavasti NFC-siru.

Enemmän tallennustilaa ja paremmat liitännät:

Tallennustilaa uudessa iPadissa saattaa olla parhaimmillaan jopa 128 GB. iPad 2:ssa on nykyään tarjolla 16/32/64 GB -vaihtoehdot. Lisäksi uutuudessa sattaa olla Thunderbolt-liitäntä, jonka kautta tabletin voisi liittää näyttöön ja eri laitteisiin tehokkaasti.

Uutuudessa saattaa sivuston mukaan olla myös paljon odotettu SD-korttipaikka.

Useita eri tablet-versioita ja pilvipalveluita:

Eräiden arvioiden mukaan iPadista saattaa tulla markkinoille erilaisia versioita. iPad 3 -tabetti saattaa myös käyttää aiempaa tehokkaammin hyväksi pilvipalveluita.

Odotus jatkuu

Ainoa asia, mitä huhut oikeasti kertovat Applen uutuustabletista on se, että siitä ei tiedetä varmaksi juurikaan mitään. Apple on toistaiseksi onnistunut pitämään vuodot tuotteestaan hyvin kurissa. Kohtalaisen varmaa on myös, että jutussa mainituista huhuista moni jää toteutumatta.

Odotus siis jatkuu ja lisää huhuja on varmasti luvassa kesän ja syksyn aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.