Mainos

Tässä tulevat ensimmäiset Firefox-puhelimet

Firefox-selainta kehittävä Mozilla on julkistanut yksityiskohtia ensimmäisistä älypuhelimistaan.

Kaksi älypuhelinmallia tulevat espanjalaisen Geeksphonen valmistuslinjalta, ja niitä vauhdittaa Firefox-käyttöjärjestelmä. Ensimmäiset "Keon"- ja "Peak"-mallit on suunnattu sovelluskehittäjille.

Firefoxin käyttöjärjestelmäalusta pohjautuu HTML5-ohjelmointikieleen. Alustan mainostetaan tarjoavan kehittäjille enemmän vapautta ja vaihtoehtoja.

Keon edustaa perusmallia. Laitteessa on 3,5-tuumainen näyttö, kolmen megapikselin kamera ja Qualcommin edullisemman hintaluokan Snapdragon S1 -prosessori.

Peak-mallissa on puolestaan 4,3-tuumainen näyttö, kahdeksan megapikselin kamera ja tehokkaampi Snapdragon S4 -prosessori.

Mozilla kertoo, että puhelimien tullessa myyntiin ne tulevat olemaan edullisempia kuin monet muut vaihtoehdot. Puhelimia kohdistetaan erityisesti kehittyville markkinoille.

Britannian yleisradioyhtiö BBC toteaa verkkosivuillaan, että Firefox-mobiilikäyttöjärjestelmä tulee kohtamaan tiukkaa kilpailua, sillä markkinoilla jo olevien järjestelmien lisäksi myyntiin on tämän vuoden aikana tulossa tukku muitakin kilpailijoita.

Tällaisia ovat Blackberry 10, Ubuntu, Tizen ja Sailfish.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.