Tässä tulevat ensimmäiset Firefox-puhelimet

Firefox-selainta kehittävä Mozilla on julkistanut yksityiskohtia ensimmäisistä älypuhelimistaan.

Kaksi älypuhelinmallia tulevat espanjalaisen Geeksphonen valmistuslinjalta, ja niitä vauhdittaa Firefox-käyttöjärjestelmä. Ensimmäiset "Keon"- ja "Peak"-mallit on suunnattu sovelluskehittäjille.

Firefoxin käyttöjärjestelmäalusta pohjautuu HTML5-ohjelmointikieleen. Alustan mainostetaan tarjoavan kehittäjille enemmän vapautta ja vaihtoehtoja.

Keon edustaa perusmallia. Laitteessa on 3,5-tuumainen näyttö, kolmen megapikselin kamera ja Qualcommin edullisemman hintaluokan Snapdragon S1 -prosessori.

Peak-mallissa on puolestaan 4,3-tuumainen näyttö, kahdeksan megapikselin kamera ja tehokkaampi Snapdragon S4 -prosessori.

Mozilla kertoo, että puhelimien tullessa myyntiin ne tulevat olemaan edullisempia kuin monet muut vaihtoehdot. Puhelimia kohdistetaan erityisesti kehittyville markkinoille.

Britannian yleisradioyhtiö BBC toteaa verkkosivuillaan, että Firefox-mobiilikäyttöjärjestelmä tulee kohtamaan tiukkaa kilpailua, sillä markkinoilla jo olevien järjestelmien lisäksi myyntiin on tämän vuoden aikana tulossa tukku muitakin kilpailijoita.

Tällaisia ovat Blackberry 10, Ubuntu, Tizen ja Sailfish.

Lue myös:

    Uusimmat