Tässä syy IFK-maalivahdin kohutulle ulosajolle: "Päätös oli selvä"

IFK Mariehamnin ja Kuopion Palloseuran välisessä ottelussa tapahtunut maalivahti Otso Virtasen ulosajo on puhuttanut jalkapallopiireissä.

IFK Mariehamnin maalivahti Otso Virtanen ajettiin sunnuntaina suoralla punaisella kortilla kentältä ottelun 29. minuutilla.

Suorasta kentältä poistosta tehdään aina virallinen raportti ottelun jälkeen. Raportissa syynä oli mainittu "ilmeisen maalintekomahdollisuuden estäminen" mutta erotuomarina ottelussa viheltänyt Petteri Kari haluaa mieluusti tarkentaa ulosajon perusteita. Tilanne näkyy videolta n. ajassa 1,20.

- Maalivahti Virtanen tuli tilanteeseen 6-7 metrin liian kovalla vauhdilla tilanteeseen jalat edellä hypäten ja vaarantaen näin vastapelaajan turvallisuuden, Kari sanoo MTV Sportille.

- Olen edelleen sitä mieltä, että (KuPSin Admir) Catovic oli maalintekotilanteessa. Petteri Forsell olisi saattanut ehtiä maalin ja pallon väliin, mutta hänkään ei olisi saanut torjua palloa käsillään.

- Näistä kahdesta syystä toinen piti valita Palloverkkoon ulosajon syyksi. Molemmat ulosajon tunnusmerkit täyttyivät ja päätös oli selvä, Kari selventää.

Jos erotuomari olisi raportoinut ulosajon tulleen raa'an pelin seurauksena, Virtanen olisi saattanut saada lisää pelikieltoa nyt kärsimänsä kahden ottelun päälle. Niin vakavaksi Kari ei rikettä katsonut.

Punaisen kortin jälkeen Kuopion Palloseura meni ottelussa menojaan ja voitti lopulta 4-0. Keskustelu ulosajon ympärillä alkoi heti ottelun aikana ja sen tauottua. IFK-valmentaja Pekka Lyyski kuvaili STT:lle ulosajoa "raa'aksi". Karikin on joutunut kelailemaan videota tilanteesta "muutamaan kertaan". Hän seisoo yhä päätöksensä takana.

- Nyt videolta kelailtuna ja katsottuna tilanne oli haastava, hän myöntää.

IFK Mariehamnin maalivahtitilanne on haastava huomenna pelattavassa ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Ykkösvahti Simon Nurme on loukkaantuneena ja Virtanen aloittaa kahden ottelun pelikieltonsa kärsimisen. Kuopiossa maalin suulle juoksi 17-vuotias Marc Nordqvist.

Lue myös:

    Uusimmat