Mainos

Tässä ovat vaarallisimmat risteykset

Jalankulkijoille vakavimmat onnettomuudet sattuvat yleensä tietä ylittäessä ja varsinkin pyöräilijöille risteyksissä.

Liikenneturvallisuus puhuttaa etenkin nyt, kun liikenteessä on paljon juuri koulunsa aloittaneita.

MTV3 Uutiset selvitti, mitkä ovat jalankulkijoille ja pyöräilijöille vaarallisimmat risteykset Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Liikennevalottomat suojatiet riskipaikkoja Turussa

Poliisin mukaan Turussa jalankulkijoille ja pyöräilijöille vaarallisia paikkoja ovat kaupungin sisään- ja ulostuloväylät.

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Simo Savioja kertoo, että erityisesti Satakunnantien liikennevalottomilla suojateillä sattuu helposti onnettomuuksia.

Toinen riskipaikka on Saviojan mukaan Vanhan Suurtorin ja Uudenmaankadun risteys. Poliisi pyrkii olemaan läsnä onnettomuusherkillä alueilla etenkin näinä päivinä, kun teillä liikkuu paljon juuri koulunsa aloittaneita lapsia.

Ydinkeskusta ongelma-alue Helsingissä

Komisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista kertoo, että pahimmat vaaranpaikat niin jalankulkijoille kuin pyöräilijöillekin löytyvät ydinkeskustasta.

Onnettomuuksia sattuu sitä enemmän mitä enemmän on liikennettä, ja pääkaupungin vaarallisimmat risteykset löytyvätkin Rautatieaseman, Kaivokadun, Kurvin ja Mannerheimintien kulmilta.

Keskustan ulkopuolella on enemmän pyöräteitä ja tilaa, mikä puolestaan vähentää onnettomuuksia.

Kuopiossa useita vaaran paikkoja

Vaarallisia risteyksiä löytyy Kuopiosta useita. Suokadun ja Ajurinkadun risteykseen jalankulkija tulee alamäestä, jonka jälkeen näkyvyys sivulta tulijaan on heikko. Myös Puijonsarventien ja Niuvantien risteyksessä kovavauhtinen paikallistie ja huono näkyvyys aiheuttavat onnettomuuksia.

Komisario Ilpo Korpelainen Kuopion poliisista varoittaa lisäksi risteyksestä, johon tullaan liikkuessa Kallontietä pohjoiseen. Tiellä on monia poikkikatuja, ja kevyen liikenteen käyttäjät saattavat tulla tielle myös pihamaiden kautta.

Koulujen alku on kuitenkin sujunut Korpelaisen mukaan Kuopiossa rauhallisissa merkeissä.

Lue myös mitkä ovat riskialttiimmat risteykset Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.