Mainos

Tässä ovat Suomi-hiihdon uudet kärkinimet – myös ne karvaiset

Neljä henkilökohtaista MM-kultamitalia ja yksi hopeamitali kuudesta startista seitsemän päivän aikana – siinä saavutus, johon harva urheilija yltää. Rovaniemeläiseltä Jurvelinin perheeltä se kuitenkin onnistui.

Alaskan Fairbanksissä järjestettyjen valjakkohiihdon MM-kilpailujen suvereeniksi sankariksi nousivat suomalaiset saksanseisojat Remu ja Redi sekä koirat voittoihin hiihtänyt Vesa-Pekka Jurvelin. Suomihiihto on saanut uudet hottikset.

– Miulla on vahvat ja huippukuntoiset koirat. Lisäksi omat suksetkin luistivat hyvin eikä epäonnikaan päässyt iskemään, listasi Jurvelin menestyksensä salaisuuksia eilen illalla Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Yli puolitoista vuorokautta kestäneen paluumatkan jäljet eivät näkyneet Jurvelinissa saatikka hänen koirissaan. Remulta ja Rediltä riitti tuloaulassa hännänheilutuksia kanssamatkaajille. Koirat puolestaan saivat hymyn nousemaan monen ohikulkijan huulille. Mestarin elkeitä koirilla ei tullut mieleenkään esittää.

– Kyllä koirat ymmärtävät milloin isäntä on niihin erityisen tyytyväinen, vaikka eivät tajuakaan olevansa maailman parhaimmistoa, nauraa Jurvelin.

Siinä missä Remun vahvuudet tulevat parhaiten esiin loivaprofiilisella hiihtoradalla, on Redi elementissään kovavauhtisessa kisassa ja pulkkalähdöissä. Kilpailuhenkeä ei puutu kummaltakaan.

– Molemmat syttyvät kisassa, mutta erityisesti Redi vastaa halukkaasti vierellä juoksijan haasteeseen.

Koko perheen elämäntapa

Jurvelinin matka valjakkohiihdon maailman huipulle on ollut haastava, mutta myös palkitseva. Amatööriurheilijan arki on karua, eikä onnistuisi ilman perheen tukea.

– Ilman vaimoani Katia tästä hommasta ei tulisi yhtään mitään, kiittää Jurvelin ja lisää, että kyllä työnantajan kanssakin on jouduttu joustamaan puolin jos toisin.

Remun ja Redin treenit vievät harjoituskaudella reilut 10 viikkotuntia. Mies urheilee koiriensa rinnalla – hiihtää, juoksee, pyöräilee, ui ja rämpii suolla.

– Eipä siinä muuta ehdi vapaa-ajallaan tekemäänkään.

Taloudellisesti Yhdysvaltoihin suuntautunut kisamatka oli raskas, sillä toistaiseksi koiraurheilusta puuttuvat suuren luokan sponsorit.

– Onneksi seuraavat Atlantin takana järjestettävät kisat ovat vasta neljän vuoden päästä, niin ehdimme säästämään matkarahat kokoon, Jurvelin naurahtaa.

Helsinki-Vantaalta Jurvelinin perhe suuntaa auton nokan kohti Rovaniemeä. Siellä mestarit huilaavat pari päivää ennen seuraavaa koitosta. Perjantaina perheen laukut pakataan uudelleen, kun suuntana on Vindelälsdraget, suuri viestikilpailu Ruotsissa.

– Kyllä pojat jaksaa juosta, nehän rakastaa sitä. Ja jos pojat jaksaa, on miehenkin jaksettava!

(MTV3 – Tina Finn)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.