Tässä on Suomen paras olut 2013

Helsinki Beer Festivalin raati valitsi viikonloppuna Vuoden oluen 2013.

Helsinki Beer Festivalin raati valitsi Vuoden olueksi 2013 Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout -oluen. HBF:n kutsuman raadin mielestä Imperiaali Stout 9,2 % on kansainvälisen luokan olut, jonka makuprofiili on laaja. Oluen mausta on löydettävissä niin kahvia, lakritsia ja paahteisia aromeja.

– Olemme ylpeitä, että Imperiaali Stout valittiin jälleen Vuoden olueksi. Osoittakoon tämäkin menestys suomalaisten pienpanimoiden ja kansainvälisten jättien keskellä sen, että Laitilassa pannaan maailmanluokan oluita, iloitsee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka

Väriltään voittajaolut on lähes pikimusta. Oluen valmistuksessa on käytetty viittä eri mallaslaatua. Olut on alun perin kehitetty panimon 15-vuotisjuhliin vuonna 2010 ja sitä on kypsytetty 15 kuukautta.

Vuoden oluet 2013 valittiin Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina 19.4.2013. Imperial Stout valittiin vuoden olueksi noin sadan oluen joukosta. Vuoden 2013 siideriksi valittiin Saimaan Juomatehtaan Cidre Sec Brutal ja vuoden vuoden viskiksi Laphroaig Quarter Cask.

Lähteet: Helsinki Beer Festival, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja