Tässä on Suomen kallein suklaamuna – sisällä arvokas yllätys

Suklaamestari Petri Sirén ja kultaseppämestari Kristian Saarikorpi vierailivat keskiviikkona Huomenta Suomessa esittelmässä Suomen kalleimman suklaamunan.

Suomen kallein pääsiäismuna on koristeltu jalokivin ja sen suklaa valmistettu erittäin hienoista bolivialaisesta villikaakaopuun pavuista. Tämä 20 000 euron arvoinen suklaamuna on täysin käsityönä tehty ja koristeltu granaateilla ja spinelleillä. Pintakoristelujen lisäksi suklaamuna kätkee sisälleen myös arvokkaan yllätyksen: 15 000 euron arvoisen timanttisormuksen.

Suomen kalleimman pääsiäismunan loihtivat suklaamestari Petri Sirén ja kultaseppämestari Kristian Saarikorpi.

– Projekti taisi lähteä minun aloitteestani. Rupesin miettimään, että kun kerta meillä on Suomen paras suklaamestari Ruukissa ja minäkin olen jonkin sortin kultaseppämestari, niin tehdääs jotakin kivaa yhdessä. Halusimme tehdä jotain, mitä kukaan muu ei ole Suomessa tehnyt, Saarikorpi kertoi Huomenta Suomen lähetyksessa keskiviikkona.

Saarikorven mukaan suklaamuna on myynnissä, jos joku on kiinnostunut sen ostamaan.

– Kyselyjä on tullut, mutta potentiaalista ostajaa ei ole vielä ilmestynyt.

Herrat suunnittelevat tekevän kalliin suklaamunan valmistamisesta vuosittaisen perinteen. Katso video Sirénin ja Saarikorven vierailusta Huomenta Suomessa 27.3.2013:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja