Mainos

Tässä on joulun henkeä: Ravintola tarjoilee päivittäin illallisen "valkoisilla liinoilla" köyhille

Madridissa Espanjassa on avattu ravintola, jossa ihmiset voivat halutessaa antaa hyväntekeväisyyteen rahaa käydessään vaikkapa lounaalla. Illalla sama "Robin Hood" -niminen ravintola muuttuu asunnottomien ravintolaksi, joka tarjoaa heille ilmaisia aterioita.

Ravintolasta kertoo muun muassa The Guardian verkkosivuillaan.

– Ihmiset, joilla ei ole mitään, voivat ulla tänne samaan tapaan syömään ja saada saman kohtelun kuin muutkin ihmiset, sanoo hyväntekeväisyysravintola johtaja.

Ravintolan taustalla toimii Rauhan lähettiläät -niminen hyväntekeväisyysjärjestö. Ravintola pyrkii tarjoamaan joka päivä illallisen sadalle kodittomalle kahdessa eri kattauksessa.

Aamiaisella ja lounasaikaan ravintola toimii kuten tavallinen espanjalainen ravintola. Illalla ravintola muuttuu hienostuneeksi iltaravintolaksi, jossa maksukyvyttömille ihmisille tarjoillaan annoksia pöytään samalla tavalla kuin muissakin ravintoloissa.

Ravintolan toimintaideana on Paavi Fransiscuksen ajatus siitä, että ihmiselle pitää tarjota ihmisarvo, joko työn tai leivän kautta.

– Miksemme siis avaisi köyhille ravintolaa, jossa pöydillä on kauniit liinat, asianmukaiset ruokailuvälineet ja tarjoilijat. Ihmiset voivat tulla tänne ravintolaan syömään ja saada saman kohtelun kuin kuka muu tahansa. Se on tervettä järkeä, sanoo ravintolan johtaja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.