Mainos

Tässä on Applen kohukone - iPad

Applen johtaja Steve Jobs on esitellyt yhtiön runsaasti ennakkoon kiinnostusta herättänyttä uutuustuotetta. Kosketusnäytöllisen tablet-koneen nimi on iPad, kertoo uutistoimisto AFP. Jobs hohdattaa iPadin olevan "vallankumouksellinen" tuote perinteisen kannettavan tietokoneen ja älypuhelimen välimaastosta.

-Haluamme käynnistää vuoden 2010 esittelemällä todella maagisen ja vallankumouksellisen tuotteen, aloitti Jobs puheensa julkistustilaisuudessa San Franciscossa.

-Me kaikki käytämme kannettavia ja älypuhelimia nykyään. Viime aikoina on noussut kysymys, onko markkinoilla tilaa kolmannelle laitekategorialle näiden välistä, Jobs kommentoi ennen kuin hän paljasti notebook-kokoisen iPadin.

Intiimimpi kuin kannettava, mutta älypuhelinta kykeneväisempi

iPadissa on lähes normaalikokoinen kosketusnäppäimistö ja se tukee luonnollisesti webbiselailua sekä eri medioiden käsittelyä, mm. teräväpiirtovideota, kertoo uutistoimisto Reuters. Kapasitiivisen näytön koko on 9,7 tuumaa. Laite on vain 1,3 senttiä paksu, ja se painaa 700 grammaa. Laitteen ohjelmisto perustuu iphone OS -käyttöjärjestelmään. iPadista löytyy myös muun muassa iTunes-musiikkikauppa.

Koneeseen saa 16, 32 tai 64 gigatavun flash-muistin. Koneen akkukeston Jobs kertoo yltävän kymmeneen tuntiin.

-Voin lentää San Franciscosta Tokioon ja katsoa videota koko matkan vain yhdellä latauksella, Jobs kehuu.

-Laite on paljon intiimimpi kuin kannettava tietokone, mutta paljon älypuhelinta kykeneväisempi. Meillä on elokuvia, videoita, tv-ohjelmia, Jobs luetteli laitteen kanssa.

Apple alkaa toimittaa iPadeja maailmanlaajuisesti 60 päivän päästä. Hinnat alkavat Applen mukaan 499 dollarista (16GB-malli). 32GB-malli maksaa 599 dollaria ja 64 GB-malli 699 dollaria.

Wi-Fi + 3G -mallit tulevat saataville huhtikuun aikana Yhdysvalloissa ja valituissa maissa. Kyseiset mallit maksavat 629 dollaria (16GB), 729 dollaria (32GB) ja 829 dollaria (64GB).

iPad on Applen suurin tuotejulkistus sitten iPhone-älypuhelimen kolme vuotta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.