Mainos

Tässä järjestyksessä kaivosmiehet nostetaan

Chilen kaivoksessa viruvat kaivosmiehet ovat kinastelleet siitä, kuka heistä nostetaan viimeisenä. Käytännössä nostojärjestyksestä kuitenkin päättävät pelastajat, jotka lasketaan kaivokseen ennen kenenkään nostamista ylös, kertoo brittilehti Daily Mail.

Miehet on jaettu kolmeen ryhmään kunnon ja terveydentilan mukaan. Ensimmäisenä nostetaan neljä viidestä supervahvaksi luokitellusta miehestä. Daily Mailin mukaan supervahvoihin kuuluvut ainakin Franklin Lobos, Edison Pena ja Yonni Barrios.

- Haluamme, että he testaavat Phoenix-kapselin ensimmäisenä. He ovat psyykkisesti ja fyysisesti riittävän voimakkaita kestääkseen mahdolliset ongelmatilanteet noston aikana, kertoo Chilen terveysministeri Jaime Manalich.

Seuraavaksi nostetaan heikoimmassa kunnossa olevat kymmenen miestä. Heihin kuuluvat ainakin kaivosmiehistä vanhin Mario Gomez ja diabeetikko Jose Ojeda.

- Kenenkään heistä kunto ei ole hengenvaarallinen. Mutta haluamme saada heidät lääketieteellisiin tutkimuksiin mahdollisimman nopeasti, Manalich kertoo.

Kolmas ryhmä on vahvat ja hyväkuntoiset. Heidän jälkeensä viimeisenä nostetaan arvailujen mukaan joukon johtaja vuoropäällikkö Luis Urzua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.