Mainos

Tasoristeysten turvallisuutta kartoitetaan

Tasoristeysten turvallisuuden lisäämiseksi Ratahallintokeskuksella on meneillään erityinen tasoristeysten kartoitusohjelma. Tasoristeykset aiotaan poistaa ensimmäiseksi kaikkien nopeimpien ja tärkeimpien ratojen varsilta lähimmän viiden vuoden aikana.

Tasoristeykset aiotaan poistaa

Tämänpäiväisen junaonnettomuuden tapahtumapaikka, Myllykankaan tasoristeys, oli vartioimaton ja yksityistiellä. Ratahallintokeskuksen turvallisuuspäällikön mukaan näkyvyys risteysalueella oli riittävän hyvä. -Nyt täytyy kyllä ehkä mennä tuonne autoilijoiden puolelle, siinä mielessä että useimmissa näissä tapauksissa on kyse kyllä autoilijoiden tarkkaamattomuudesta, että ymmärtääkseni tässäkin tasoristeyksessä näkymät ovat riittävät, jos vaan muistaa radalle katsoa ja on huolellinen, totesi Ratahallintokeskuksen turvallisuuspäällikkö Kari Alppivuori MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Ratahallintokeskus on kartoittanut maamme kaikki 3 500 tasoristeystä. Niille on tehty erityinen riskiluokitus ja poisto-ohjelma. -Koska tietysti paras tasoristeys on poistettu tasoristeys. Nopeille henkilöliikenneradoille ei sallita lainkaan tasoristeyksiä. Nämä on tietysti priorisoitu alkupäähän. Niille tasoristeyksille, jotka eivät ole poisto-ohjelmassa, on tehty järjestelmä, jossa pyritään parantamaan mm. niiden näkemäolosuhteita ja havaitsemisolosuhteita, kertoi Alppivuori.

Ainakin tärkeimpien ja nopeimpien rataosuuksien tasoristeykset aiotaan poistaa vuoden 2005 loppuun mennessä. Kari Alppivuori sanoi kuitenkin, että tasoristeyksien poistaminen on erittäin kallista ja kestää useita kymmeniä vuosia ennenkuin voidaan sanoa että tärkeimmiltä radoilta se tasoristeys on poistettu.

Vain joka viidennessä tasoristeyksessä on turvalaitteet. Vartioimattomien ja nimenomaan yksityisteiden, kuten Myllykankaan Kivimäen metsätien, hoito ei ole ratahallintokeskuksen vaan tiehoitokunnan harteilla. Yhteistyötä on aikomus parantaa entisestään.

Rautateillä on sattunut tänä vuonna on 19 tasoristeysonnettomuutta, joissa 6 ihmistä on menehtynyt ja 13 loukkaantunut.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.