Mainos

Tasokasta musisointia kodintarvikkeilla

Musiikkitapahtuman pohjimmaisena ajatuksena on näyttää, kuinka Hankasalmen asemalla voisi viihtyä kolme päivää.

Hankasalmella järjestetään 21.-23.7. maailman ainoa monipäiväinen skifflemusiikkitapahtuma Kihveli Soikoon. Skifflemusiikissa soittimet on valmistettu käyttötarvikkeista kuten kattiloista, pyykkilaudoista, sahoista tai laseista.

Tapahtumassa kuullaan muun muassa näyttelijä Irina Björklundia soittamassa sahaa. Björklund on harrastanut sahansoittoa 12-vuotiaasta asti.

-Hän siis soittaa helkkarin hyvin, tämä ei ole mikään kikka, tapahtuman taiteellinen johtaja Jari Tuukkanen sanoo.

Tuukkanen kuuluu hankasalmelaiseen Werner Bros. -yhtyeeseen, jonka ideasta koko festivaali sai alkunsa vuonna 1996. Kävijöitä Hankasalmen asemalla järjestettävälle festivaalille odotetaan yli viittä tuhatta.

Tapahtuman ulkomaisia tähtiä ovat brittiläinen Wee Willie Harris, jonka muun muassa Robbie Williams ja Paul McCartney ovat maininneet suosikikseen sekä ranskalainen Musica Brass. Katutaiteilijaryhmäksi kuvailtua ranskalaisyhtyettä kuullaan myös Pori Jazzeilla.

Luvassa harvinainen mummotaideteos

Kihveli Soikoon tarjoaa yleisölle myös muita taidemuotoja kuten runoutta ja kuvataidetta. Oikeaoppinen, tarkastettu Hankasalmen kansallispukukin saapuu paikalle moottoripyörällä ja avaa näin kansallispukuseminaarin.

-Jotain omalaatuista, mutta tasokasta, Tuukkanen kuvailee ohjelman valintakriteereitä.

Festivaalilla nähdään myös harvinainen mummotaideteos, johon on lupautunut jo 70 mummoa. Taiteilija Hannu Castren vastaa mummojen ja keinutuolien visuaalisesta asettelusta, Tuukkanen puolestaan säveltää sinfonian mummoille, sukkapuikoille ja kammalle.

-Koko ohjelman pohjana on ajatus, että kuinka Hankasalmen asemalla voisi joku viihtyä kolme päivää, oheisohjelmasta vastaava Ulla Kolehmainen luonnehtii.

(MTV3-STT)

Lue lisää tapahtumasta http://www.kihvelisoikoon.com/

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.