Mainos

Taskuvarkaudet kasvussa Helsingissä – toinen pohjoismaalainen pääkaupunki rutkasti edellä

Taskuvarkauksien määrä on kasvanut Helsingissä, selviää poliisin tilastoista.

Esimerkiksi viime vuonna ravintoloissa yöaikaan tehtyjä taskuvarkauksia ilmoitettiin noin 2 800 kappaletta. Määrä kasvoi toissavuodesta 550:lla, kertoo rikoskomisario Jouni Niskanen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsinki on kuitenkin vielä kaukana Norjan pääkaupunki Oslon taskuvarkausluvuista. Niskasen mukaan Oslossa raportoitiin viime vuonna noin 18 000 taskuvarkautta. Helsingissä taskuvarkauksia ilmoitettiin noin 8 400.

Helsingissä poliisi on alkanut tehdä ravintoloiden kanssa yhteistyötä taskuvarkauksien kitkemiseksi. Toiminta on sujunut sen verran hyvin, että taskuvarkaat ovat Niskasen mukaan siirtyneet ravintoloista muualle.

– Sama ilmiö on huomattu ennenkin, että kun kiinnijäämisen riski kasvaa, varkaat siirtyvät muualle, Niskanen sanoo.

Taskuvarkaat ovatkin alkaneet tehtailla rikoksia entistä enemmän raitiovaunuissa. Niissä tehdyt taskuvarkaudet ovat kasvaneet selvästi toissavuodesta.

Alle puolet selviää

Helsingin poliisin mukaan lähes kaikki pääkaupungin kaduilla liikkuvat taskuvarkaat ovat ulkomaalaisia. Heidän toimintansa on ammattimaista. Varkailla on rikoskomisario Jouni Niskasen mukaan selvät tehtäväkuvat, ja he toimivat ennalta tehtyjen suunnitelmien mukaan.

Helsingin poliisi ei kerro, kuinka moni taskuvarkauksista selviää. Sen verran Niskanen suostuu sanomaan, että luku on valitettavan alhainen.

– Alle puolet taskuvarkauksista selviää, Niskanen sanoo.

Taskuvarkauksien selvittämistä vaikeuttaa se, että usein se havaitaan vasta muutama tunti varkauden jälkeen. Koska teko tapahtuu usein uhrin huomaamatta, ei poliisi saa kuin hataria tuntomerkkejä tekijästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.