Mainos

Taskuvaras MTV3 Uutisille: Olen mieluummin varas kuin siivooja

Iloisessa seilissä oleva mies hoipertelee pitkin katua. Vastaan tulee toinen hyväntuulinen mies, joka vaikuttaa myös olevan humalassa. Mies lyöttäytyy juttusille, kysyy tulta ja tarjoaa tupakkaa. Kaksikko vaihtaa keskenään herjaa, kunnes tupakkaa tarjonnut mies lopulta taputtaa juttukumppaniaan olalle ja poistuu paikalta nauraen.

Mitä juttukumppani ei huomaa, on se että hänen takataskussaan ollut puhelin on kadonnut. Sama toistuu 15 minuutin sisällä uuden vastaantulijan kanssa.

Miehet ovat kohdanneet juuri taskuvarkauksia tehtailevan "M:n".

"Voisin viedä sinulta kaiken 30 sekunnissa"

Oman kertomansa mukaan M on elänyt kadulla 12-vuotiaasta lähtien, mikä on myös vaikuttanut miehen tapaan hankkia elantoa. Suomessa mies on ollut nyt muutamia vuosia.

Erilaiset rikokset ovat tällä hetkellä miehen ensisijainen tulonlähde, taskuvarkaudet ovat vain yksi osa miehen "ansiolistaa".

Erityisesti humalassa olevat miehet, jotka kantavat lompakkojaan tai puhelimiaan takataskussa ovat M:n mieleen. Ja helppoja saaliita. Tosin mies väittää, että kuka tahansa on helppo saalis.

– Voisin viedä sinultakin kaiken 30 sekunnissa ilman että huomaat, M toteaa juttelun aikana.

Illassa jopa 500 euron tienestit

M väittää tienaavansa erilaisilla rötöksillä noin 300 - 500 euroa illassa. Miehen esittelemän rahatukon perusteella väitteessä voi myös olla perää.

Rötöksillä ansaittu raha kuitenkin katoaa myös yhtä helposti kuin on tullutkin. M nimittäin kertoo tuhlaavansa illan aikana satoja euroja, muun muassa uhkapeleihin.

Kun mieheltä kysyy, miksi hän elää kuten elää, vastaus tulee leveän hymyn kera.

– Money, bitches and drugs, mies virnistää.

Haaveammattejakin löytyy – ehkä?

Aika ajoin M väittää, että ryhtyy kulkemaan Suomessa kaidalla tiellä, kunhan se on mahdollista. Mies luettelee ammatteja, joista haaveilee. M kertoo, että voisi ryhtyä esimerkiksi tarjoilijaksi tai sosiaalityöntekijäksi. Mies toteaa myös, että voisi perustaa oman myymälän.

– Siivoojaksi en kuitenkaan rupea, hän toteaa.

On kuitenkin vaikea kuvitella, että mies vaihtaisi satojen eurojen päiväansiot tarjoilijan tai sosiaalityöntekijän työhön. Eikä mies taida uskoa siihen itsekään.

Kun mieheltä kysyy myöhemmin, kuinka kauan tämä kuvittelee pystyvänsä elättämään itsensä rikoksilla, on vastaus selkeä.

– Siihen asti kunnes kuolen.

(MTV3)

Lue huomenna keskiviikkona: Ravintoloissa taskuvarkailla on kesä ympäri vuoden

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.