Mainos

Tasan vuosi sitten superhelle, nyt pohjoisessa jopa lunta - katso oman alueesi ennuste

Vuoden 2011 kesäkuu alkoi 30 asteen helteissä. Tänä vuonna 20 astetta on ollut tiukassa.

Viime vuonna tähän aikaan paistateltiin kovissa helteissä: Porissa mitattiin 8. kesäkuuta 31,1 astetta. Ylitornion Meltosjärvellä mittari näytti 10. kesäkuuta 32,8 astetta. Kruunupyyssä puolestaan yllettiin viitenä peräkkäisenä päivänä yli 30 asteeseen.

Nyt näistä lukemista vain haaveillaan, sillä kesäkuun ensimmäinen 20 asteen ylitys tuli vasta tänään, kun ainakin Kouvolassa mitattiin iltapäivällä yli 20 astetta. Takatalvi puskee pohjoiseen, sillä aivan Pohjois-Lapissa saattaa sataa jopa lunta viikonvaihteen aikana.

– Vuodet ovat kovin erilaisia. Tähänkin kesään mahtuu varmasti vielä monenlaista säätä, muistuttaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Kevät eteni nopeasti toukokuun alussa, mutta termisen kesän eteneminen tyssäsi toukokuun puolivälin jälkeen maan keskivaiheille. Termisen kesän aikana vuorokauden keskilämpötila pysyttelee kymmenen asteen yläpuolella. Viime vuonna terminen kesä alkoi toukokuun aikana lähes koko maassa.

Viikonloppuna vaihtelevaa

Sää jatkuu epävakaisena viikonloppuna. Lauantaina maan etelä- ja lounaisosaan saapuu hajanainen sadealue. Maan keskiosassa on poutaista ja aurinkoistakin. Lämpötila on 15-20 astetta sateisuudesta ja pilvisyydestä riippuen. Korkeimmat lämpötilat mitataan todennäköisesti idässä ja kaakossa.

– Lapissa jatkuu hyvin kolea ja sateinen sää koko viikonlopun ajan. Lauantain vastaisena yönä voi Pohjois-Lapissa tulla jopa lunta. Lämpötilat jäävät yleisesti kymmeneen asteeseen tai selvästi sen alapuolelle, sanoo Liisa Rintaniemi.

Sunnuntaina kuurosateita tulee yleisesti maan länsi- ja eteläosassa. Ukkostakin voi olla joukossa. Sunnuntain lämpötilat ovat lauantain lukemissa.

Sää jatkuu myös ensi viikolla vaihtelevana ja viileänä.

Katso oman alueesi ennuste viikonlopulle:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.