Tasan 10 vuotta sitten: Sebastian Vettelin ja tallikaverin välit myrkyttyivät nolon kolarin myötä – "Tuo oli pahin mahdollinen juttu"

Toukokuun 30. päivänä vuonna 2010 F1-sarjassa ajettiin varsin ikimuistoiseksi noussut Turkin GP. Kisan ykkönen oli McLarenin Lewis Hamilton, joka suorastaan sai voiton pahan kolarin jäljiltä.

Vuonna 2010 F1-kalenterissa mukana Turkin GP oli kauden kuudes kisa. Ennen tätä Red Bull -kuljettaja Mark Webber oli napannut kaksi peräkkäistä voittoa. Hän ja hänen tallikaverinsa Sebastian Vettel keikkuivat pistetaulukon kärkipaikoilla.

Aika-ajoissa Webber oli nopein, perässään McLarenin Hamilton ja Red Bull -tallikaveri Vettel.

Kisan voittotaistelu käytiinkin Red Bullien ja McLarenien välillä.

Ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen Red Bull -kaksikko Webber-Vettel olivat sijoilla 1. ja 2. Kaksikosta Vettel oli onnistunut säästämään bensaa niin, että hän pystyi kuromaan Webberin etumatkan kiinni.

Kierroksella 40, Webberin säästellessä polttoainetta, Vettel pääsi australialaiskuljettajan imuun. Pitkällä suoralla Webber puolusti asemaansa niin, että Vettel oli ajautua nurmikolle.

Saksalaiskuski Vettel oli jo Webberin edellä, kun hän valmistautui kääntymään mutkaan. Samassa yhteydessä Webberin eturengas ja Vettelin takarengas koskettivat toisiaan niin, että Vettel pyörähti.

Tämä johti lopulta siihen, että Vettel joutui keskeyttämään. Webber puolestaan nilkutti maaliin kolmantena, Hamiltonin ja toisen McLaren-kuljettajan Jenson Buttonin perässä.

Kolarin seuraus oli se, että Vettelin ja Webberin välit myrkyttyivät pahemman kerran.

– Tämä on varmaan ensimmäinen kerta, kun minulla on ongelmia tallikaverini kanssa, Webber sanoi tuolloin kisan jälkeen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kävi kuumana tapauksesta.

– Meidän on istuttava alas ja varmistettava, että tämä ei toistu. Ei tuollaista voi odottaa oman tallin kuljettajilta. Tuo oli pahin mahdollinen juttu, mitä voi käydä, Horner sanoi.

Video kolarista (jos et näe alla olevaa videota, löydät sen myös täältä):

Kiristyneistä väleistä huolimatta Red Bullin kausi päättyi iloisesti, kun Vettel voitti kuljettajien maailmanmestaruuden ja Red Bull tallien maailmanmestaruuden.

Tämän jälkeen Vettel voitti vielä kolme titteliä putkeen.

Webber jatkoi F1-sarjassa kauden 2013 loppuun asti. Tämän jälkeen hänet on nähty muun muassa tv-kommentaattorin tehtävissä formulavarikolla.

Lue myös:

    Uusimmat