Mainos

Tasaista vaniljakastiketta

Kun itse tekee vaniljakastiketta, munankeltuaiset usein kypsyvät vaikka kovaa vatkaisikin. Miten vaniljakastikkeesta saisi tasaista ilman munankökkäreitä? Terveisin, Sonja

Hei Sonja!
lisää keltuaiset vasta LOPUKSI kastikkeeseen tai kiisseliin, ja ota tässä vaiheessa kastike pois liedeltä. Tässä ohje vaniljakiisselin tekoon, kastikkeeseen riittää 1 rkl perunajauhoja.

Vaniljakiisseli

  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 keltuainen
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n. 4 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.