Tasaista vaniljakastiketta

Kun itse tekee vaniljakastiketta, munankeltuaiset usein kypsyvät vaikka kovaa vatkaisikin. Miten vaniljakastikkeesta saisi tasaista ilman munankökkäreitä? Terveisin, Sonja

Hei Sonja!
lisää keltuaiset vasta LOPUKSI kastikkeeseen tai kiisseliin, ja ota tässä vaiheessa kastike pois liedeltä. Tässä ohje vaniljakiisselin tekoon, kastikkeeseen riittää 1 rkl perunajauhoja.

Vaniljakiisseli

  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 keltuainen
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n. 4 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat