Mainos

Tasainen naisten sarja siivittää Lappeenrannan laulukilpaa

Lappeenrannassa viikonloppuna järjestettävässä laulukilpailussa 16 laulajaa tavoittelee paikkaa finaaliin.

Lappeenrannan laulukilpailun välieriin selvinneet 16 laulajaa tavoittelevat viikonlopun ajan finaalipaikkaa. Bassojen ja tenorien puute korostuu tasavahvan naisten sarjan rinnalla. Loppukilpailuun pyrkii tänä vuonna yhdeksän sopraanoa ja kaksi mezzosopraanoa, neljä baritonia ja yksi tenori. Kipakka pakkanen ei karsinut yleisöä, joka on auliisti kannustanut kilpailijoita alkueristä saakka.

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Raimo Sirkiä istuu tuomaristossa ensimmäistä kertaa. Hänen mukaansa Lappeenrannassa kilpailuohjelmisto on niin laaja, ettei kukaan voi selvitä kärkeen pelkällä onnella: vaaditaan musikaalisuutta, ääntä ja osaamista.

- Hermojen hallinta näkyy niin ikään lavalla ja hyvän taustajoukon merkitys. Opettajien osuus on tässä tietysti keskeinen, Sirkiä sanoo.

Mieslaulajien vähäinen määrä oli Sirkiälle yllätys, aiemmin Suomesta lähti maailman musiikkikeskuksiin enemmän miehiä kuin naisia. Huippulaulajien määrä on Sirkiän mukaan kuitenkin lopulta pieni eikä kilpailujen runsastuminen sitä välttämättä kasvata. Lappeenrannan lisäksi tänä vuonna järjestetään vielä sekä Timo Mustakallio- että Mirjam Helin -laulukilpailut.

Sirkiä voitti Timo Mustakallio -kilpailun samana vuonna kuin Karita Mattila lauloi Lappeenrannassa kultaa. Kilpailulavoille hän muistelee kiivenneensä useammin harmonikkoineen kuin laulajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.