Tasa: Tätä suomalaiset syövät ravintoloissa

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on tehnyt selvityksen suomalaisten ravintolapalveluiden kulutuksesta. Selvityksestä uutisoi Taloussanomat.

Matkailu- ja Ravintolapalvelujen tekemän selvityksen mukaan yli 50 prosenttia suomalaisten kodin ulkopuolisesta ruokailusta tapahtuu ruokaravintoloissa, henkilöstöravintoloissa tai opiskelijaravintoloissa, kertoo Taloussanomat.

60 prosenttia suomalaisten ulkona syömisestä sijoittuu lounasaikaan, 39 prosenttia iltaan ja vain yksi prosentti aamuun. Suosituimpia pääruokia ulkona syödessä ovat kokolihavaihtoehdot. Pääruokien ykkössuosikin paikkaa pitää pihvi, kun taas pasta, keitto ja voileivät eivät ravintolaruokana suomalaisia vakuuttaneet.

Missä suomalaiset syövät?

Ruokaravintola 23 %
Henkilöstöravintola 21 %
Opiskelijaravintola 10 %
Pizzeria 9 %
Hampurilaisravintola 9 %
Liikenneasemaravintola 6 %
Kahvila tai baari 6 %
Etninen ravintola 4 %
Muu pikaruokapaikka 3 %
Kaupan sisällä oleva kahvila tai ravintola 2 %
Pub tai olutravintola 1 %
Joku muu 4 %

Mitä suomalaiset valitsevat pääruoaksi?

Pihvi tai leike 13 %
Kana- tai muu lintu 11 %
Muu kokoliha 11 %
Pizza 11 %
Hampurilainen 10 %
Kala tai äyriäiset 9 %
Salaatti tai kasvisruoka 8 %
Jauheliharuoka 7 %
Keitto 5 %
Voileipä 3 %
Pasta 3 %
Makkara 2 %
Jotain muuta 8 %

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat