Mainos

Tasa-arvotunnustukset jaettu

Fazer Suklaa Oy ja Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu saivat maanantaina peruspalveluministeri Osmo Soininvaaralta ja tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkiseltä kunniakirjat tunnustuksena tasa-arvosuunnitelmistaan ja niiden toteuttamisesta. Tunnustukset jaettiin nyt kolmatta kertaa.

Fazer-logo

Fazer-logo

Fazerilla työyhteisön tasa-arvoa on edistetty fyysisillä ratkaisuilla, jotka ovat vähentäneet jakoa naisten ja miesten tehtäviin. Miehet ovat uskaltautuneet naisvaltaisiin askareisiin, kun automaatiota on lisätty; toisia töitä taas on raskaita työvaiheita vähentämällä kevennetty naisten voimille sopiviksi. Lisäksi naisten palkat ovat nousseet lisäkoulutuksen ansiosta.

LTKK puolestaan on panostanut naisopiskelijoiden rekrytointiin ja muokannut opiskelijavalinnan kriteereitä naisille sopiviksi.

Osmo Soininvaara

Soininvaara korosti palkintoja jakaessaan, että työyhteisöt ja oppilaitokset hyötyvät tasa-arvopyrkimyksistään monella tapaa. Monimuotoinen, eri-ikäisistä ja molemmista sukupuolista koostuva yhteisö on perinteistä yhdenmukaista joukkoa kilpailukykyisempi, koska se kykenee vastaamaan muuttuviin haasteisiin, arvioi Soininvaara. Oikeudenmukainen kohtelu auttaa ihmisiä myös sitoutumaan työhönsä ja saavuttamaan näin parempia tuloksia. Lisäksi organisaatio "oppii", uusiutuu, kun jokaisen osaaminen hyödynnetään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.