Mainos

Tasa-arvojutun hävinnyt Alko yllättyi päätöksestä

Alkoa edustanut lakimies on yllättynyt Helsingin hovioikeuden tänään antamasta ratkaisusta.

Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomion, jonka mukaan Alko rikkoi tasa-arvolakia, kun se ei maksanut palkkaa raskaaksi tulleelle  työntekijälleen.

Alko perusteli päätöstään sillä, että työntekijä tuli uudelleen raskaaksi ennen kuin työehtosopimuksessa määrätty kuuden kuukauden työssäoloehto täyttyi. Alkon työehtosopimuksessa palkallisen vapaan edellytykseksi oli kirjattu kuuden kuukauden työssäolojakso perhevapaajaksojen välillä.

- Lain mukaan äitiysvapaa on palkaton, mutta Alkon työehtosopimuksessa on lisätty äitiysvapaalle jäävien etuuksia lain tasoon nähden. Alko on ollut velvollinen noudattamaan tätä määräystä kuten muitakin työehtosopimuksen määräyksi, Alkoa edustanut lakimies Mika Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

Kärkkäisen mukaan vastaavanlaiset rajaukset ovat yleisiä eri alojen työehtosopimuksissa.

- Pidän Helsingin hovioikeuden tuomiota yllättävänä. Käsityksemme on, että Alko ei ole työehtosopimusta noudattamalla syrjinyt työntekijää.

Kärkkäinen suosittelee Alkolle päätöksen viemistä korkeimpaan oikeuteen (KKO). Se edellyttää, että KKO myöntää tapaukseen valitusluvan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.