Mainos

Tasa-arvo-ohjelma hallituksen iltakoulussa

Suomen hallituksen tasa-arvo-ohjelma vuosille 1997-1999 alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Ohjelma oli esillä hallituksen iltakoulussa tänään ja sen sisältö on tarkoitus hyväksyä lopullisesti ensi viikolla valtioneuvoston istunnossa.

Keskeistä ohjelmassa on tasa-arvon käsittäminen ihmisoikeudeksi ja pääperiaatteena se, että tasa-arvon edistäminen otetaan huomioon kaikkialla julkisessa päätöksenteossa ja suunnittelussa. Samaa näkökulmaa käytetään myös yhteiskunnallisten päätösten seurauksia arvioitaessa.

Jo tänä vuonna alkaa hanke, jossa kokeillaan tasa-arvomalleja julkishallinnon työpaikoilla. Samoin johtaville viranhaltijoille halutaan antaa valistusta tasa-arvokysymyksistä. Mukana on lisäksi mm. koulutuksen tasa-arvoisuus, työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen, samoin kuin naisiin kohdistuvan väkivallan sekä perheväkivallan ehkäiseminen.

Väkivallan vastustajiksi ehdotetaan ohjelmassa ainakin opettajia, koulupsykologeja ja koulukuraattoreita, joiden koulutuksessa tämä tulisi ottaa huomioon. Väkivalta on kulttuurin tuote, johon voidaan vaikuttaa asennekasvatuksella.

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen sanoo, ettei tasa-arvo-ohjelmaan ole otettu mukaan kovinkaan laajasti mm. joukkotiedotuksen asemaa tasa-arvon lisäämisessä. Se tulee hänen mielestään esille siinä, että koulukasvatuksessa korostetaan mediakriittisyyttä.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa on rakennettu YK:n naisten asemaa käsitelleen Pekingin kokouksen toiminta-ohjelman pohjalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.