Mainos

Tasa-arvo ei vielä toteudu EU-maiden työelämässä

Naisten työssäkäynti on EU-maissa yhä yleisempää, mutta työelämä ei tuoreen tutkimuksen mukaan ole vielä tasa-arvoista yhdessäkään unionin jäsenmaassa.

Työterveyslaitoksen sekä Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tekemä tutkimus kertoo naisten jäävän jälkeen sekä ansioiden että uran kehityksessä. Esimiestehtävissä työskentelee EU:n palkansaajanaisista noin joka kuudes, miehistä taas joka kolmas. Naiset myös johtavat pienempiä yksiköitä kuin miehet.

Työelämän kiristyvä kilpailu saattaa tutkijoiden mielestä syventää naisten ja miesten eriarvoisuutta. He kaipaavatkin uusia malleja työn ja perheen yhdistämiseen, sillä nimenomaan naiset joustavat nyt omasta työurastaan hoitaakseen kotiin liittyvät tehtävät.

Tämä näkyy työajoissa: EU:n alueella joka neljäs työssäkäyvä nainen työskentelee alle 30 tuntia viikossa. Miehistä osa-aikatyössä on vain joka kahdeskymmenes, ja miehet pikemminkin pidentävät työaikaansa perheen kasvaessa. Tutkijat huomauttavat, että miesten pitkät työajat estävät tasa-arvotavoitteen toteutumista perheen arkielämässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.