Mainos

Tarvitsetko taksikyydin Helsingissä jouluna? Älä turhaan soita tähän aikaan

Helsingissä taksit ovat olleet täystyöllistettyjä jouluna. Julkinen liikenne päättyi jouluaattona noin kolmelta iltapäivällä ja käynnistyi uudelleen joulupäivänä yhdeltätoista aamulla.

Tällä välillä taksikuskeilla on riittänyt töitä lähes tauotta. Takseja ovat työllistäneet muun muassa lentokenttäkuljetukset ja työmatkalaiset.

Esimerkiksi joulupäivän aamuna noin puoli seitsemän ja varttia yli seitsemän välillä taksikeskukseen on turha soitella, sillä silloin kaupungissa vaihtuu sairaalahenkilökunta.

Taksitarkastajan mukaan tilanne on sama joka vuonna. Jouluaamuna kyseiseen aikaan taksia tarvitsevan onkin syytä tilata auto ennakkoon.

Takseja ovat työllistäneet myös sukulaisten tai ystävien luona kiertävät kyläilijät.

– Paljon on ollut liikkeellä ihan jouluvierailijoita, jotka ovat kantaneet mukanaan paketteja. Ikähaarukka on ollut ihan lapsista mummoihin. Ja tällaisia kyyditettäviä ainakin minulla riitti aattona aina puoli kahteen saakka aamulla, MTV3:n jouluaamuna jututtama kuski kertoo.

Kuskin mukaan taksitolpalla ei ole tarvinnut juurikaan roikkua, sillä uusi keikka on ollut välittömästi odottamassa entisen päätyttyä. Työvuoronsa pituutta kuski kielsi kertomasta – mutta todettakoon, että pitkä se on ollut.

Vaikka työ tietysti kelpaakin, on tilanne myös kummastuttanut joitakin taksikuskeja.

– En kyllä ihan ymmärrä sitä, että Helsingin kokoisesta pitäjästä katkaistaan joukkoliikenne ja sitten kuvitellaan, että se pystytään hoitamaan takseilla, MTV3:n jouluaattoiltana jututtama taksikuski ihmetteli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.