Tarvitseeko joka päivä käydä suihkussa?

New York Times -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan yhä useampi jättää suihkun väliin silloin tällöin. Mutta kuinka viisasta se on?

Kaikilla on aamuja – tai iltoja –, jolloin ei tee mieli käydä suihkussa. Mutta kuinka terveellistä on jättää suihku väliin? Ja jos suihkun jättää väliin, miten voi näinä välipäivinä pysyä raikkaan tuoksuisena?

Asiaa tutkineiden mukaan julkisia ja ruuhkaisia liikennevälineitä käyttävien, päivittäin salilla käyvien sekä sairastavien ihmisten parissa aikaa viettävien tulisi jatkaa päivittäistä suihkurutiinia. Muiden peseytyminen ei ole niin tarkkaa. Iholle voi olla jopa hyväksi se, ettei sitä puunata jatkuvasti.

– Monet ihmiset ylipeseytyvät, ja he pesevät näin iholta pois kaikki luonnolliset öljyt, sisätautilääkäri Dana S. Simpler kertoo.

Liiasta peseytymisestä johtuva kuiva, kutittava ihottuma on yleinen vaiva talvisin. Jos siis kärsit talvella kuivasta ihosta, Simpler suosittelee suihkussa käyntiä vain joka toinen päivä. Helposti kuivuvia jalkoja ja käsiä ei tarvitse saippuoida. Välipäivinä kannattaa kuitenkin pestä kainalot, intiimialueet sekä muut alueet, joissa ilma ei vapaasti pääse kiertämään. Tällöin ei tarvitse haista välipäivinäkään.

Entäpä hiukset? Timesin artikkelin mukaan jauhemaisten kuivashampoiden määrä on noussut huimasti vuodesta 2007. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että suihkussa ei enää käydä joka päivä, mutta myös siitä, että ne oikeasti toimivat!

MTV3/Helmi

Lähde: self.com

Kuva: shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja