Mainos

Taru sormusten herrasta -musikaali loppuu etuajassa

Musikaali ei ole kerännyt odotetulla tavalla väkeä teatteriin, mistä musikaalin tuottaja syyttää kriitikoiden antamia kehnoja arvosteluja.

Maailman kalleimmaksi musiikkinäytelmäksi arvioitu Taru sormusten herrasta loppuu Torontossa vuotta aiemmin kuin oli suunniteltu.

Kolme- ja puolituntisen spektaakkelin viimeinen esitys nähdään Toronton Princess of Wales -teatterissa 3. syyskuuta, viisi kuukautta ensi-iltansa jälkeen.

Uuden, lyhennetyn version on määrä saada ensi-iltansa Lontoossa 9. toukokuuta ja sen jälkeen musikaalin toivotaan jatkavan Saksaan vuonna 2008.

Tuottaja Kevin Wallace syyttää huonosta lippujen menekistä kehnoja kritiikkejä. Esitysten olisi pitänyt olla loppuunmyytyjä, jotta noin 28 miljoonaa Kanadan dollaria eli lähes 20 miljoonaa euroa maksaneen tuotannon kustannukset olisivat tulleet katetuiksi.

- Kriitikoilla on valtaa, uskokaa minua. Jos aiot kuluttaa 120 dollaria teatterilippuun, tarvitset aikeillesi totisesti vahvistusta, Wallace sanoo.

Wallacen mukaan suomalaisen Värttinän ja intialaisen A. R. Rahmanin säveltämän musikaalin henkinen koti on Lontoo. Hänen mukaansa brittikriitikot suhtautuivat teokseen huomattavasti suopeammin kuin amerikkalaiset.

Esimerkiksi The Times -lehden arvostelija Sam Marlowe antoi esitykselle neljä tähteä viidestä ja kehui näyttämöversiota rohkeasti toteutetuksi. Sen sijaan muun muassa New York Times arvioi esityksen "suurelta osin käsittämättömäksi".

Taru sormusten herrasta ei ole ensimmäinen suurtuotanto, jonka esitykset loppuvat Torontossa kesken kaiken heikon lipunmyynnin takia. Niin kävi myös muun muassa Tony-palkitulle musikaalille Hairspraylle 2003. Syyksi epäillään tuolloista sars-epidemiaa, joka karkotti amerikkalaisturistit Kanadan teatteripääkaupungista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.