Mainos

Tarkkana veroilmoituksen kanssa - verottaja tekee myös pistokokeita

Veroilmoitukseen tehtävien vähennyksien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä verottaja tekee myös pistotarkastuksia ilman epäilyjä vilpistä.

– Veroilmoitukset tarkastetaan ensisijaisesti koneellisesti, ja vain osa niistä nousee virkailijan käsittelyyn. Toisaalta sitten voidaan päättää tarkastaa vaikka kaikkien sellaisten ihmisten kotitalousvähennysvaatimukset, jotka asuvat Tampereella ja joiden sukunimi alkaa a-kirjaimella, Veronmaksajain keskusliiton lakiasiain johtaja Vesa Korpela sanoo.

Sankioita voi napsahtaa perusteettoman verovähennyksen vaatimisen lisäksi myös huolimattomuusvirheestä – jos ilmoitus on esimerkiksi täytetty puutteellisesti tai se palautetaan myöhässä.

– Tyypillinen sanktio on veronkorotus. Puutteellisesta tai myöhässä palautetusta veroilmoituksesta voi tulla 100-150 euroa veronkorotuksia, Korpela jatkaa.

Muistathan:

– Esitäytettyä veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, jos siinä olevat tiedot ovat oikein.

– Veronkorotus voidaan määrätä puuttuvien tulojen tai liian suurten vähennysvaatimusten perusteella mutta ei sen takia, että jokin vähennys on jäänyt vaatimatta.

Pienemmistä virheistä, kuten vaikkapa kokouspalkkion ilmoittamatta jättämisestä ei kannata menettää yöuniaan, mutta jos unohtaa ilmoittaa myyneensä perintötaulun 100 000 eurolla, on kyseessä jo vakavampi juttu.

– Siitä rapsahtaa ja isommat korotukset ja verottaja saattaa ilmoittaa asiasta poliisillekin.

On myös syytä muistaa, että vähennysvaateisiin liittyen pitää olla kuitit tallella.

– Kuitteja pitää säilyttää viisi vuotta verotuksen valmistusmivuoden jälkeen eli pääsääntö on että 6 vuotta, Korpela muistuttaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja