Mainos

Tarkkailijat: Venäjän vaalit vilpilliset

Eräs tarkkailija kertoi nähneensä, kuinka vaalivirkailija pisti tukun ääniä uurnaan muutama minuutti ennen vaalihuoneiston avaamista. Lisäksi virkamiehiä painostettiin äänestämään.

Kahden riippumattoman tarkkailijaryhmän edustajien mukaan korruptio, viranomaisten painostus ja neuvostoaikainen äänestysprosentti leimasivat Venäjän parlamenttivaaleja. Tämän kuun alussa pidetyt vaalit voitti presidentti Vladimir Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä.

- Luonnehtisin näitä vaaleja poliittisen korruption voitoksi, sanoi Transparency Internationalin edustaja Juli Nisnevitsh eilen tiedotustilaisuudessa Moskovassa. - Pelkäänpä, että taistelu korruptiota vastaan on päättynyt maassamme.

Hänen järjestönsä ja Golos-vaalitarkkailijoiden verkosto esittelivät havaintoja, joita heidän tarkkailijansa olivat tehneet.

Golos-verkoston edustaja Andrei Buzin kertoi, että verkoston tarkkailija oli nähnyt vaalivirkailijan pistävän tukun ääniä uurnaan muutama minuutti ennen vaalihuoneiston avaamista. Myös muita tapauksia vaalilippujen työntämisestä uurnaan raportoitiin.

Virkamiehiä oli painostettu äänestämään. Nisnevitshin mukaan eräällä Moskovan alueella hallintotyöntekijöille ei maksettu bonuksia, koska Yhtenäinen Venäjä oli saanut vain vähän tukea.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.