Mainos

Tarkkailijat: Nigerian vaalit melko rauhalliset

Nigerian presidentinvaalit sujuivat pääosin rauhallisesti, kertoivat riippumattomat tarkkailijat tänään vaalihuoneistojen sulkeuduttua.

Turvallisuusjoukot kuitenkin ampuivat kuusi opposition kannattajaa Oporoman kylässä maan eteläosassa. Opposition kannattajien surmasta kertoivat niin opposition edustajat kuin eteläafrikkalaiset tarkkailijatkin. Tarkkailijoiden mukaan surmatyön tehneiden turvallisuusjoukkojen mukana oli hallitsevan puolueen poliitikkoja.

TMG-tarkkailijaryhmän edustaja Teresa Onoh kuvasi vaaleja pääosin rauhallisiksi mutta ei normaaleiksi Enugun osavaltiossa maan kaakkoisosassa. Hänen mukaansa vaaleihin liittyi siellä äänestäjien avointa ahdistelua.

Muut tarkkailijat puhuivat myös vaalien huonoista järjestelyistä ja ilmeisestä vaalivilpistä maan eteläosassa.

Presidentinvaaleissa oli kaikkiaan 20 ehdokasta, joista mahdollisuuksia voittoon katsotaan olevan kahdella, presidentti Olusegun Obasanjolla ja hänen haastajallaan, entisellä sotilasjohtajalla Muhammadu Buharilla.

Lisäksi Nigeriassa järjestettiin tänään kuvernöörivaalit. Tunnelma maassa oli kireä viikko sitten pidettyjen parlamenttivaalien jäljiltä. Oppositio on syyttänyt Obasanjon hallitsevaa puoluetta vilpistä vaaleissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.