Mainos

Tarkka Uutissilmä -kilpailu osoitti nuorten mediataitoja

MTV3:n Tarkka Uutissilmä -kilpailun voitti oivallus monimedian luonteesta.

Nuorten nettiosaaminen ei rajoitu siellä surffaamiseen. MTV3:n ja Opetushallituksen järjestämän Tarkka Uutissilmä -kilpailun sato osoittaa, että nuoret osaavat luoda sisältöjä, joissa hyödynnetään liki kaikkia netin ominaisuuksia.

- Kyllä he osaavat tehdä sinne järkeviä sisältöjä hirmu hyvin, että siellä on jopa 8-luokkalaisilla omia blogeja ja oli osattu laittaa sinne äänestyksiä ja liikkuvaa kuvaa ja ääntä, sanoo MTV3:n uutisten tuottaja Sami Ruokangas.

Tarkka Uutissilmä -kilpailun arvosteluperusteet olivat tiukat, kiinnostava aihe ei yksin riittänyt.

- Tietysti se ilmaisukieli, että miten se oli tehty. Ja sitten tämä yhdistelmä, että kun on video ja nettisivut, että ne tukevat toisiansa ja molemmat olisivat hyvät, sanoo opetusneuvos Pirjo Sinko Opetushallituksesta.

Kilvan voittoon nousi helsinkiläisen Suutarilan yläasteen 9 E -luokan työ, joka oivalsi netin ja television toisiaan täydentävän luonteen.

- Suutarilan voittajatyössä oli hyvin jatkettu videon uutista netissä eli tajuttu se, että netti on tällainen syventävä media, Ruokangas kertoo.

Kaikkia kilpailutöitä leimasi innostuneisuus, vaikka tehtävä oli työläs.

- Aika mielenkiintoista, että aluksi minä ajattelin tuosta vaan uutinen, mutta se oli paljon vaikeampaa, kun piti tehdä niin paljo prosesseja, sanoo Suutarilan yläasteen 9 E -luokan oppilas Senja Kuoppala.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.