Tärkeä puolustaja palaa Tapparan kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen – KooKoon uusi pääkäskijä hyppää kovaan paikkaan

SM-liigassa pelataan kaksi ottelua keskiviikkoiltana. Oulun Kärpät saa vieraakseen päävalmentajalleen potkut antaneen Kouvolan KooKoon ja HPK haastaa Tapparan Tampereella.

Tappara-HPK

Tampereen Tappara ajautui joulukuussa synkkään kuuden ottelun tappioputkeen, mutta on saanut hieman käännettyä tuloskuntoaan.

Tappara tulee illan otteluun kahden voitetun ottelun siivittämänä. Tapparalla on ollut edelleen ajoittain vaikeuksia puolustuspelaamisensa sekä maalivahtipelaamisensa kanssa, mutta muuten joukkue on pelannut aika lailla rutiinitasollaan.

Erikoistlannepelaaminen on sen sijaan toiminut vahvalla tasolla. Tappara saa puolustukseensa takaisin tärkeän palasen, kun Veli-Matti Vittasmäki on toipunut pelikuntoon. Vittasmäki pelasi edellisen marraskuun lopussa Lahden Pelicansia vastaan.

Hämeenlinnan Pallokerho on hieman samanlaisessa tilanteessa kuin Tappara. HPK ajautui joulukuun aikana pahimmillaan neljän ottelun tappioputkeen, mutta on voittanut kaksi edellistä otteluaan.

HPK:n murheenkryyninä on ollut viime aikoina alivoimapelaaminen. Edellisissä kymmenessä ottelussa alivoima on toiminut vain 63,89 prosentin tehokkuudella. Sen sijaan maalinteon tehokkuus on alkanut nostaa päätään.

Ottelussa nähdään mielenkiintoinen yksityiskohta. HPK:n sentteri Niclas Lucenius kohtaa entisen seuransa ensimmäisen kerran sitten kauden 2015-16. Kyseisellä kaudella hän pelasi Vaasan Sportin riveissä. Lucenius nousi uransa alkuvaiheessa Tapparan riveissä jääkiekkokansa tietoisuuteen.

HPK:n kokoonpanoon palaa puolustaja Jan Brejcak.

Kärpät-KooKoo

Oulun Kärpät on hieman kompuroinut viime aikoina SM-liigassa. Oululaisjoukkue on nimittäin hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joista viimeisin tapahtui yllättäen Mikkelin Jukureille 2-3-lukemin.

Kärpillä ei ole silti hätää, sillä johto sarjan kärjessä on 11 pistettä. Kärpillä on silti menossa tämän kauden ensimmäinen suvantovaihe, mutta aihetta huoleen ei silti oululaiskannattajille ole. Viisikkopelaaminen on ollut edelleen laadukkaalla tasolla.

Kärpiltä on sivussa illan ottelusta puolustaja Lasse Kukkonen sekä hyökkääjä Jyri Junnila. Kukkonen kärsii yhden ottelun pelikieltoaan.

Kouvolan KooKoo ilmoitti eilen tiistaina antaneensa potkut päävalmentajalleen Tuomas Tuokkolalle.

Tuokkolan kaatoi lopulta heikko tuloskunto, sillä kouvolalaisjoukkue on voittanut edellisistä 14 ottelustaan vain kolme.

KooKoon päävalmentajana toimii loppukauden viime kaudella Mestiksen mestaruuteen KeuPa HT:n luotsannut Mikko Heiskanen.

Onkin mielenkiintoista seurata, miten Heiskanen saa KooKoon pelaamaan ja saako hän kouvolalaisten puolustuspelaamisen kuntoon. KooKoo on nimittäin päästänyt tällä kaudella toiseksi eniten maaleja.

Lue myös:

    Uusimmat