Mainos

Tarkastusvirasto selvittää perusteellisesti ministeriön Kreikka-konsulttiostot

Valtiovarainministeriön konsulttihankinnat Kreikan ja Espanjan vakuusjärjestelyjen yhteydessä syynätään nyt Valtiontalouden tarkastusvirastossa.

Taustalla on paitsi yksityishenkilön tekemä kantelu, myös oikeuskanslerin pyyntö selvittää asiaa. 

45 minuuttia -ohjelma käsittelee huomenna ministeriön konsulttihankinnan erikoisuuksia. Katso ohjelma huomenna kello 20.05 alkaen. 

Yksityishenkilön tekemä kantelu koskee Linklaters-asianajotoimiston palvelujen hankintaa. MTV:n uutiset kertoi viime kuussa, että lähes 600 000 euron hankinta tehtiin brittitoimistolta kilpailuttamatta. Ministeriö selitti tuolloin, että kyse olisi ollut rahoituspalvelusta, jota ei ollut tarvetta kilpailuttaa. 

– Selvitämme nyt perinjuurin näitä menettelytapoja, joita tässä hankinnassa on ollut, ylijohtaja Esa Tammelin kommentoi tänään 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa. 

Virasto aikoo laajemmassa selvityksessään syynätä sitä, miten ministeriössä on ylipäätään käytetty ulkopuolisia palveluita. Tässä ns. ohjausjärjestelmää koskevassa tarkastuksessa selvitetään mm. asiantuntijapalveluiden käytön taloudellisuutta ja tarpeellisuutta.

Yksityishenkilön tekemään kanteluun VTV aikoo antaa päätöksensä ensi kevään aikana ja ohjausjärjestelmää koskeva tarkastus valmistuu syksyllä. 

Oikeuskansleri kritisoi lokakuun lopussa valtiovarainministeriön toimintaa Kreikka-asiakirjojen julkistamisessa. Lisäksi moitteita tuli siitä, että ministeriö oli käyttänyt julkisuuspäätöksen laatimisessa asianajotoimiston apua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.