Mainos

Tarkastusvaliokunta selvittämään Veripalvelun sotkuja

Suomen Punaisen Ristin hallituksen vasta perustama tarkastusvaliokunta ryhtyy selvittämään Veripalvelun epäiltyjä väärinkäytöksiä. Hallitus perusti tarkastusvaliokunnan tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Valiokunta raportoi tutkimuksensa tulokset järjestön hallitukselle marraskuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä.

SPR:n asiaa koskevassa tiedotteessa ei kommentoida lainkaan väärinkäytösepäilyjen kohteen, Veripalvelun johtajan Jukka Rautosen asemaa. Kohu sai alkunsa, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi Veripalvelun maksaneen miljoonia euroja Rautosen luottokonsultille ilman kunnollisia sopimuksia ja kilpailuttamista.

Tarkastusvaliokunnan toimeksiantoon on sovellettu suosituksia Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodista.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi on nimetty järjestön hallituksen jäsen Håkan Anttila. Valiokunnassa on puheenjohtajan lisäksi viisi muuta jäsentä.

Tarkastusvaliokunnan kokoonpano herättää kuitenkin kysymyksen sen uskottavuudesta.

SPR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisäsen mukaan valiokunnassa on jäseninä sekä hallituksen jäseniä että ulkopuolisia, riippumattomia henkilöitä.

- Kokoonpano ja toimintamalli on otettu suomalaisesta pörssiyhtiöstä ja sovellettu järjestötoimintaan, Väisänen toteaa.

Todellisuudessa joukosta ei kuitenkaan löydy riippumattomia henkilöitä.

Tarkastusvaliokunnassa on kolme SPR:n hallituksen jäsentä ja SPR:n entinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö. Lisäksi mukana on yksi hallitusammattilainen, joka on SPR:n Tampereen piirin varapuheenjohtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.