Mainos

Tarjolla arkeologiaa ympäri maan

Esihistoriasta ja muinaisjäännöksistä kiinnostuneiden kannattaa olla tarkkana loppuviikolla, kun eri puolilla maata järjestetään valtakunnalliset arkeologian päivät.

Yksi päivien erikoisuus on Kansallismuseossa Helsingissä pidettävä tilaisuus, minne kuka tahansa voi tuoda tunnistettavaksi maasta löytyneitä esineitä.

Neljättä kertaa järjestettävien arkeologian päivien tapahtumiin voi osallistua kaikkiaan 25 paikkakunnalla. Päivien järjestäjinä on Museoviraston lisäksi museoita, kotiseutuyhdistyksiä, arkeologian harrastajia ja kuntien kulttuuritoimia.

Ohjelmaa joka lähtöön ja kohderyhmään

Perjantaina ja lauantaina ohjelmassa mm. retkiä, juhlia, teematapahtumia, esitelmiä sekä työpajoja koululaisille. Lisäksi kaikille kiinnostuneille esitellään muinaisjäännöskohteita ja kaivauksia.

Saarijärven kaupungin Summassaaressa voi perjantaina kuka tahansa tutustua kivikautisen asuinpaikan kaivauksiin ja jopa itse kokeilla kaivamista. Raisiossa taas on kiinnitetty huomiota tuleviin sukupolviin, sillä perjantaina järjestetään päiväkodeille museopäivä ja lauantaina kaikille lapsille rautakausipäivä.

Tänä vuonna arkeologian päivät järjestetään: Eurassa Evijärvellä, Forssassa, Halikossa, Helsingissä, Hollolassa, Kaarinassa, Kangasalla, Keravalla, Kotkassa, Laitilassa, Paraisilla, Porvoossa, Raisiossa, Raumalla, Saarijärvellä, Salossa, Savitaipaleella, Siuntiossa, Taipalsaaressa, Tampereella, Turussa, Uudessakaupungissa, Vammalassa ja Yli-iissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.