Mainos

Tarjolla 200 vakinaista työpaikkaa

Kuva: Lehtikuva

Pääkaupunkiseudun taksiliikennettä vaivaa jatkuva kuljettajapula. Tällä hetkellä avoinna on 200 vakinaista työpaikkaa. Lisäksi tarvetta on suurelle määrälle sijaisia.

Helsingin taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Lasse Vuoren mukaan kuljettajakoulutusta järjestetään jatkuvasti, mutta kursseille ei riitä osallistujia.

- Tämän alan kiinnostavuus on jostain syystä tässä vuosien varrella laskenut huomattavasti. Me koulutamme jatkuvasti, mutta ihmisiä kursseille ei vain ole. Pystyisimme palkkaamaan heti 200 uutta työntekijää. Työttömien kannattaisi hakea kursseillemme, työpaikka löytyy nimittäin varmasti.

"Halutaan hyvämaineinen kansalainen"

Toiminnanjohtaja Vuoren mukaan koulutus kestää neljä viikkoa. Sen aikana käydään läpi muun muassa kaupunkituntemusta, opetellaan tieliikennelakia ja asiakaspalvelun perusteita sekä taksa-asioita. Neljän viikon koulutuksen jälkeen järjestetään koe, jonka valtaosa koulutetuista läpäisee.

- Olen 30 vuotta vastannut kuljettajakoulutuksesta ja tänä aikana keskimäärin 98 prosenttia kurssin käyneistä on myös läpäissyt lopputestin.

Kurssille osallistujalta ei vaadita ennakolta suuria. Vuoren mukaan vain yksi asia on pakollinen: hyvä maine.

- Jotta voi testin läpäistyään saada ammattiajoluvan, pitää olla hyvämaineinen. Viimeisten viiden vuoden ajalta ei saa olla rikkeitä, esimerkiksi rattijuopumuksia, pahoinpitelyitä, petoksia tai asiakirjaväärennöksiä. Koska me yleensä kuljetamme asiakkaita siinä tilassa, että he eivät välttämättä enää hallitse itseään ja omaisuuttaan ,silloin pitää vaatia, että meidän kuljettajat ovat sitä luokkaa, että heihin voidaan luottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.