Tarjoilija sepitti tarinan aseellisesta ryöstöstä

Vantaan eilinen ravintolaryöstö on paljastunut poliisin tutkimuksissa huijaukseksi. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan naistarjoilija sepitti tarinan aseellisesta ryöstöstä. Hän on myöntänyt valehdelleensa jutussa.

- Me puristimme hänestä totuuden. En pysty sanomaan tarkemmin, miten se tehtiin, mutta näin kävi, komisario Juha Juurinen kommentoi.

Tarjoilija päätyi poliisin suojiin pian väitetyn törkeän ryöstön jälkeen, ja hän oli tänään pidätettynä. Naisen lisäksi tapahtuneesta epäillään kahta miestä, joista toinen napattiin eilisiltana. Myös toisen miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Epäillyt ovat reilut parikymppisiä.

Teon avulla haalittiin tuhansien eurojen rahasaalis, jota ei ole toistaiseksi saatu takaisin. Jutun rikosnimike varmistuu tutkinnan edetessä, mutta todennäköisesti kyse on törkeästä kavalluksesta tai törkeästä varkaudesta. Poliisille valehtelemisesta saattaa napsahtaa erillinen nimike.

Alkuperäisen tarinan mukaan aseella varustautunut mies olisi ryöstänyt Rajatorpassa sijaitsevan ravintolan ennen sen avaamista.

Väitetyn ryöstön tutkinnassa tapahtuneesta käänteestä kertoi alun perin Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat