Mainos

Tarja Turusen mies vaatii kunniansa loukkaamisesta 50 000 euroa

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään Nightwish-yhtyettä käsittelevän kirjan kunnianloukkausjupakkaa.

Syyttäjän mukaan kirja loukkaa yhtyeen entisen solistin Tarja Turusen managerin ja aviomiehen, argentiinalaisen Marcelo Cabulin sekä kolmen muun brasilialaisen musiikkivaikuttajan kunniaa. Syytteessä törkeästä kunnianloukkauksesta ovat kirjan kirjoittaja Marko Ollila, kirjan kustantaja Like Kustannus ja sen silloinen toimitusjohtaja Päivi Isosaari.

Henkisestä kärsimyksestä Marcelo Capuli vaatii vahingonkorvauksia 50 000 euroa. Muut asianomistajat vaativat 15 000 euron vahingonkorvauksia.

Nightwish-kirjaa on myyty noin 11 000 kappaletta. Syyttäjän vaatimus on, että Like Kustannuksen on maksettava valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 11 000 euroa.

Törkeää vai ei?

Valmisteluistunnossa kiisteltiin tänään siitä, voidaanko jutussa puhua kunnianloukkausrikoksen törkeästä tekomuodosta.

- Minun on vaikeaa ymmärtää, mitä pitkäaikaista kärsimystä eteläamerikkalaisille, Etelä-Amerikassa asuville, voi syntyä siitä, että Suomessa julkaistaan suomenkielinen kirja, ihmetteli syytettyjen avustaja.

- Capuli on leimattu kirjassa rikolliseksi, vähintäänkin epämääräiseksi liikemieheksi. Tämä on aiheuttanut vakavaa haittaa hänen liiketoimilleen Suomessa, totesi vastaavasti Capulin ja kolmen muun musiikkivaikuttajan asianajaja.

- Capulin itsetunto on kohdallaan, jos hän kokee että kirja kertoo kokonaan hänestä. Jos kirjan on lukenut kannesta kanteen, tällaista kuvaa siitä ei kyllä saa, jatkoi puolustus.

Jos syytteet törkeästä tekomuodosta hylätään, syyte kunnianloukkauksesta on jo ehtinyt vanhentua.

Jutun käsittely jatkuu syyskuussa. Siihen mennessä asianosaisten on päästävä yhteisymmärrykseen siitä, lennätetäänkö kaikki neljä eteteläamerikkalaista musiikkivaikuttajaa Helsinkiin kuultaviksi, vai unohdetaanko syytteet joidenkin osalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.