Mainos

Tarja Halonen ylivoimainen presidenttisuosikki

Jos presidentinvaalien pidettäisiin nyt, saisi Halonen ensimmäisellä kierroksella 53 prosenttia äänistä. Seuraavina tulevat Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö kumpikin 20 prosentin kannatuksella.

Tarja Halonen on edelleen ylivoimaisesti suosituin seuraavaksi presidentiksi, kertoo Ylen tv-uutisten Taloustutkimuksella teettämä mittaus. Halosen suosio on laskenut kahdeksan prosenttiyksikköä viime marraskuussa tehdystä vastaavasta mittauksesta, mutta siitä huolimatta hän voittaa kirkkaasti kansansuosiossa Matti Vanhasen ja Sauli Niinistön.

Halonen saisi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 53 prosenttia äänistä, Vanhanen ja Niinistö kumpikin 20 prosenttia. Vanhasen kannatus on kasvanut marraskuusta kolme prosenttiyksikköä ja Niinistön kahdeksan.

Vihreiden Heidi Hautalaa äänestäisi kolme prosenttia ja vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimestä 2 prosenttia. RKP:n Henrik Lax, kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja perussuomalaisten Raimo Vistbacka saisivat kukin prosentin äänistä.

Tutkimuksen mukaan vasemmistoliiton kannattajat nostivat Siimeksen ehdokkaakseen, RKP:n kannattajat Laxin, kristillisdemokraattien kannattajat Räsäsen ja perussuomalaisten kannattajat Vistbackan. Perussuomalaisten todennäköinen ehdokas itse vaaleissa on tosin puheenjohtaja Timo Soini.

Mahdollisella toisella kierroksella Halonen voittaisi Vanhasen prosenttiluvuin 67-33. Niinistön Halonen voittaisi vieläkin selvemmin eli luvuin 70-30.

Mitä kysyttiin ja milloin?

Kansalaisilta kysyttiin "Ketä äänestäisitte nyt tasavallan presidentiksi?". Tutkimus tehtiin kolmen viime viikon aikana. Otoksessa oli runsaat 2400 henkilöä. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta nimesi oman ehdokkaansa.

Kyselyn virhemahdollisuus on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.