Mainos

Tarhaiskusarjaa puidaan oikeudessa

Tänään on alkanut Mustasaaren käräjäoikeudessa oikeudenkäyntisarja, jossa syytettynä on kolme erään eläinaktivistisolun epäillystä viidestä jäsenestä. Viisikon epäillään tehneen valtaosan vuosien 2000-2001 kolmestatoista tarhaiskuista.

Tänään syytettyjen penkillä oli 25-vuotias turkulaisnainen. Naista syytetään Närpiöön vuonna 2001 tehdystä tarhaiskusta, jossa tarhalle aiheutettiin noin 25 000 euron vahingot.

Nainen sai syytteet törkeästä vahingonteosta ja törkeästä julkisrauhan rikkomisesta. Syyttäjä vaatii vankeutta, nainen kiistää molemmat syytteet.

Vuodesta 1995 on tehty 69 tarhaiskuja, joista 12 on ollut tuhopolttoa. Iskuissa on pääsääntöisesti päästetty eläimiä vapaaksi mutta myös töhritty niitä väreillä, rikottu paikkoja ja tuhottu eläinten sukukortteja.

Tarhaiskuista on tähän mennessä selvitetty ainoastaan neljä, mutta tarkoitusta varten perustetun poliisin erikoisprojektin on määrä tehdä tähän asiaan muutos.

- Nyt meillä on kerrankin annettu mahdollisuus, että me saadaan 24 tuntia vuorokaudessa olla tekemisissä tämän asian kanssa ja keskittyä ainoastaan tähän, niin totta kai se on jo meille nyt antanut ihan erilaisen kuvan koko touhusta: missä mennään ja niin poispäin. Että kyllä sanoisin näin, että meillä on ihan hyvät mahdollisuuden onnistua tässä työssä, erikoisprojektin vetäjä, komisario Risto Nyholm Närpiön kihlakunnan poliisilaitokselta kertoo.

Tutkinnassa on paljastunut myös hämmästyttävän laaja turkistarhoja käsittelevä tietokanta, johon poliisi pääsi käsiksi aktivistiepäillyiltä takavarikoitujen tietokoneiden kautta. Tietokannan keräämisessä ei ole säästelty sen kummemmin työtunteja kuin kustannuksiakaan.

- No siellä on kaikki. Siellä on tarhasta valokuvat, sieltä on ilmakuvat, sieltä on karttatiedot ja siellä on kaikki tiedot niistä turvajärjestelyistä, joita tarhoilla on, komisario Nyholm listaa.

Oikeudenkäyntisarja jatkuu kuun lopulla Lappeenrannassa

Vuonna 1995 alkaneet tarhaiskut ovat tähän mennessä aiheuttaneet tarhaajille noin 1,7 miljoonan euron laskun. Epäiltyjen ilmaiset oikeudenkäynnit ovat tähän mennessä verottaneet yhteiskunnan varoja lähes 350 000 euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.