Mainos

Tarastin mietintö valmistui - kampanjakatot yhä auki

Vaalikampanjoiden rahoitukselle säädettävien rahallisten rajoitusten kohtalo on yhä auki.

Vaali- ja puoluerahoitusuudistusta valmistellut toimikunta on luovuttanut mietintönsä oikeusministeri Tuija Braxille (vihr.). Toimikunnan keskeiset linjaukset esiteltiin jo kuukausi sitten.

Toimikunta esittää mietinnössään kampanjakattoja, joista ei ole kuitenkaan hallituspuolueiden kesken sopua.Toimikunnan puheenjohtaja Lauri Tarasti itsekään ei kannattanut kampanjakattoja.

- Minä katson, että ne ovat eettisiä sääntöjä, joista puolueiden pitäisi keskenään sopia. Kampanjakatot ovat vaikeita, koska ne tulisi jakaa eri tavalla ja sen arviointi, mikä kuuluu niiden sisälle, on todella vaikeaa, Tarasti kertoo MTV:n uutisille.

- Hyväksyin kuitenkin toimikunnan linjan siitä, että kampanjakatto maksullisessa mainonnassa olisi mahdollinen, koska siinä voidaan laskea ainakin jollain tarkkuudella, mitä siihen sisältyy.

Ministeri Brax on tyytyväinen mietintöön.

- Vielä puolitoista vuotta sitten väitettiin, että tällaista lainsäädäntöä ei ikinä saada Suomessa läpi ja että ministeri Brax on epärealistinen kuvitellessaan saavansa puolueet ilmoittamaan, mitkä säätiöt ovat niitä lähellä. Näistä kaikista asioista ollaan nyt yksimielisiä ja se on jo iso saavutus, Brax toteaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.