Mainos

Tarasti uskoo poliittisen kulttuurin muuttuvan pysyvästi

Vaalirahoitustyöryhmän johtajan Lauri Tarastin mukaan puolueiden vaalirahoitusten paljastuminen muuttaa suomalaista poliittista kulttuuria pysyvästi.

- Totta kai tämä merkitsee samalla suurta käännöstä. Nyt voidaan todeta että poliittinen kulttuuri tässä rahoituksessa on muuttunut. Nyt kun se näin muuttuu, niin tästä tulee taatusti myöskin pysyvä ilmiö.

Kokoomus on kertonut tuistaan tällä viikolla. Tämän illan aikana tukensa julkistavat myös Sdp ja vasemmistoliitto.

Sosiaalidemokraattien ja keskustan suunnasta tulleet ehdotukset rahoituksen ylä- ja alarajoista saavat Tarastin hyväksynnän.

- Nämä ovat oikean suuntaisia kannanottoja. Toimikunnassa joudutaan sitten yhteen sovittamaan nämä kaikki näkemykset, Tarasti kertoo.

Pääministeri Matti Vanhanen on esittänyt 15 000 euron lahjoituskattoa yksittäiseltä henkilöltä. Sdp ja keskusta esittävät, että yli 2000 euron lahjoitukset tulisi julkistaa.

- Kyllä työryhmälle vaikein kysymys tulee olemaan tämä yksityisyyden raja. Eli kuinka suuria lahjoituksia voi tehdä joutumatta julkisuuteen, Tarasti pohtii.

Vaalirahoitusta pohtiva työryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran syyskuun ensimmäisellä viikolla. Tuloksia odotetaan lokakuun tietämillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.